Geçtiğimiz günler yapılan kongrede Çaycumaspor’un kulüp Başkanlığına seçilen Ercan Karakuş, bazı sözlerin yerine gelmemesi nedeniyle başkanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı. 

Karakuş, yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi.  

Geçtiğimiz günlerde Çaycumaspor kongresi kararı alınmış fakat kulüp başkanlığına aday çıkmayınca 1947 yılında kurulan kulüp kapatılma tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştır.

Bu süreçte Çaycuma spor’u sevenler beni arayarak, kulübe sahip çıkmam doğrultusunda teklifte bulunmuşlardır. Bende Çaycuma spor’u kötü durumda bırakmamak adına, Başta Atilla Bayar, Teoman Temelkuran, Yalçın Bostanıvar arkadaşlarımızın istekleri doğrultusunda iyi bir liste oluşturup kulübe sahip çıktım. Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’da hayırlı olsun dileklerini ileterek, yönetim listesi ve ödeme planını tarafımızdan istedi. Ben liste ve ödeme planını önceki kulüp Başkanı Serem Mantarlı aracılığı ile Başkan Kantarcı’ya ulaştırdım.

Ancak Başkan Efendi listede Teoman Temelkuran ve İlyas Özçelik’in ismini görünce, listeyi onaylamayacağını söylemiş. Hakkı olmadığı halde listeyi kabul etmeyeceğini söyleyerek, Kaymakam Bey ile görüşmemizi istemiş. Bizlerde Sayın Kaymakamımız Serkan Keçeli’ye  durumu izah ettik.  Kendisi Belediye desteği olmadan bu işi başarıp başaramayacağımızı sordu. Bende arkadaşlarımızı satmayacağımızı, Belediyesizde kulübü yürütebileceğimizi ifade ettim. Bunun üzerine Kaymakam Keçeli, hukuki sürecin tamamlanması için gecikmeli de olsa bir kongre kararı almamızı istedi.

Eski yönetimdeki arkadaşlarımızı zor durumda bırakmamak için kongrenin yenilenmesini kararlaştırdık. Fakat bu süreç içinde Kantarcı Efendi, yeni yönetim listesindeki arkadaşlarımızı tehdit etmeye başladı. Yönetimde bulunan isimlerin çoğu esnaf. Bu sebeple Belediyenin kendilerine zorluk çıkaracağını bildikleri için korktuklarını ifade ettiler.

Ben Çaycuma spor’u seviyorum. Tabiki de kulüpte başkanlık yapmak isterim. Ama ilk gün Belediyenin kulübün içinde olması ve sahip çıkması gerektiğini söyledim. Başkan Kantarcı kongre günü bu söylediğimi kabul etmedi ve bir Belediye çalışanı arkadaşımıza yönetim listesi hazırlamasını söyledi. Sonra o arkadaşımızın arkasında durmadı. ‘Çaycuma spor Belediyeye kalır’diyerek o arkadaşımızı geri çekti.

Ama bizim Çaycuma’ya ve Çaycumaspor’a olan sevdamızı unuttu. Bir gün sosyal medyadan ‘ Çaycumaspor cami avlusuna bırakılmış bir bebek. Bu bebeğe Ercan Karakuş sahip çıktı’diyerek teşekkür etmiş. Zoruna gitmiş olacak ki şahsımıza yapılan yorum ve beğenileri hiç üşenmemiş saymış.

Kısacası, biz Çaycumaspor’u cami avlusundan aldık, sahiplendik ve ayakları üzerine kaldırdık. Yürümeye başladı, biz görevimizi tamamladık. Başkan! Hani sen ‘ Ben Çaycumapsorun işine karışmam, beni ilgilendirmez’ diyordun ya, şimdi zoruna mı gitti.

Bak Kantarcı, Ben adama Çaycumaspor’u seve seve olmasa da çok seve seve aldırırım.Şimdi Çaycumaspor’a değer kattığımız için mutluyum. Bugün yeni yapılacak kongrede aday olmayacğımı belirtiyorum. Şunu kimse unutmasın… Çaycumaspor kimsenin oyuncağı değil. Bu sebeple kongrede aday var diye çekiliyoruz. Kantarcı, bizim Çaycumaspor’u başarılı bir şekilde yöneteceğimizi biliyordu. Bizim başarımızdan korktuğunu biliyorum. Ama şunu unutma! Korkunun ecele faydası yok. Bitli yorgan unutma. 4 ay zamanın kaldı.  Beni süreçte destekleyen başta Sayın Kaymakamımız Serkan Keçeli olmak üzere, TSO Başkanı Zekai Kamitoğlu, Esnaf Odası Başkanı  Hayri Kandemir, Şoförler Odası Başkanı Barbaros Uçar, TSO Meclis Başkanı Ergün Ece, Abdulkadir Özkara, Engin Zeren, Korhan Uzaldı, Yeliz Alagöz, Adnan Tıska, Barış Aşan, Nihal Ermiş Cin, Rüştü Amil, Aziz Akyiğit, Ekrem Çelen, Sait Altay, Yücel Korkmaz, Ersin Akyüz, Dinçer Bostancı, Gurbet Altay, Atilla Bayar, Caner Gemeç, Teoman Temelkuran, Rıza Yıldız, İlyas Özçelik, Erol Ünlü, Yalçın Bostanıvar ve Ecevit Kalaycıoğlu’na teşekkür ederken, Çaycumaspor Kulübü eski Başkanı Serem Mantarlı ve ekibine bu  süreçte yanımda oldukları için özel olarak teşekkür ederim.

Çaycumaspor’un  Belediye bünyesine geçtiği için mutluyum. Şimdi sırada Gemiciler, Velioğlu, Pehlivanlar ve Karamusaspor var. Çaycuma Belediyesi bunlara da sahip çıkmak zorunda.

Sayın Kantarcı! Hayatım boyunca hiçbir arkadaşımı satmadım,  satmam da. Çaycuma’mıza hayırlı olsun.

Editör: TE Bilisim