Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çaycuma İlçe Başkanlığı tarafından, Çaycuma Öğretmenevi bahçesinde düzenlenen bayramlaşma programına, CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Umut Başoğlu, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Perşembe Belde Belediye Başkanı İsmail İnam, Karapınar Belde Belediye Başkanı Ahmet Aydın, GMİS eski Genel Başkanlarından Ramis Muslu ve partililer katıldı.
CHP İlçe Başkanı Tuncay Akyol, gelenek haline getirdikleri bayramlaşma programına katılanlara teşekkür etti. Ardından konuşma yapan CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Umut Başoğlu, bayramın seçimlerin gölgesinde kalmasının burukluğunu yaşadıklarını, bu manevi günde seçim secim nedeniyle Ramazanı ve bayramı tam anlamıyla vatandaşların yaşayamadığını, ancak bunun da sorumlusu kendileri olmadığını ifade etti. Başoğlu, “24 Haziran genel seçimleri Türkiye’nin kaderini belirleyecek. Bu süreç sonunda vatandaşlarımız ya tamam diyecek ya da devam diyecek. Türkiye’nin durumu, ekonomisi, dış politikası, iç politikası hepsi ortada. Ekonomi dibe vurdu. Zonguldak’a baktığımız zaman, maalesef 16 yıl üvey evlat muamelesi görmüş. Köyleri boşalmış, beldeleri ve ilçeleriyle emekli ekonomisine terk edilmiş. Gençler Tekirdağ, Çorlu ve Bursa gibi şehirlere göç etmek zorunda kalmış. İşte böyle bir Zonguldak portresiyle karşı karşıyayız. Bu sürece 24 Haziranda dur demenin zamanı gelmiştir.”dedi.
Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı da ani alınmış bir seçim kararı nedeniyle vatandaşların Ramazan ayının nasıl geçtiğini anlayamadıklarını ifade etti. Başkan Kantarcı, “Ülkemiz 16 yıllıdır bir iktidarın altında inim inim inlemekte. Türkiye 2007’den bu tarafa siyasi ve ekonomik anlamda bir kriz içerisinde. Dört yılda 5 tane seçim. Bu ülkenin siyasi istikrarsızlık içinde olduğunu gösterir. Son seçimde ittifak işini ortaya çıkardılar. Ama şimdi Millet İttifakı çok daha avantajlı ve güçlü. Zonguldak’ta CHP’lilerin birinci ödevi Zonguldak’tan 3’üncü vekilliği almak olmalıdır. İnşallah bu bayramın önümüzdeki hafta da sirayet etmesini diliyorum.” dedi.
 Köyden gelen bir vatandaşın verdiği kasketi başına takan Umut Başoğlu, Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem inceye benzetildi.

Editör: TE Bilisim