CHP Filyos Belediye Başkan Adayı Avukat Gerçek Ülker, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ı hukuka uymaya davet etti.

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın inşaatları mühürleme işlemlerinin tamamen haksız ve hukuksuz olduğunu belirten Gerçek Ülker, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

İşte Gerçek Ülker’in açıklaması;

Filyos Belediye Başkanlığı tarafından, Filyos beldesindeki tüm inşaatların mühürlenmesiyle alakalı olarak Halkın Sesi gazetesine yapmış olduğum açıklamadan 1 gün sonra olağanüstü gündemle belediye encümeni toplanarak ilgili inşaat şirketlerinin yazılı olarak başvurmaları ve belediyeye olan tüm borçlarını ödemeleri kaydıyla mühürlerin kaldırılacağına dair bir karar alınmıştır.

13.06.2019 tarihinde ilk mühürleme işleminin yapıldığı günden bu yana, mühürleme işlemlerinin hukuka aykırı olduğunu söylemiştim. Hatta mühürleme işlemlerine hiçbir müteahhit “Belediye Başkanı ile ters düşme korkusu” nedeniyle itiraz edemediğinden, mühürlenen inşaatlardan biri yönünden, hak sahipleri adına 06.09.2019 da Filyos Belediyesine mührün kaldırılması talebine dair dilekçe sundum. Ancak Filyos Belediye Başkanlığı tarafından mühürlerin kaldırılmayacağına dair 07.10.2019 yazıyı tarafıma iletti.

Ancak belediyece mühürleme işlemine dayanak yapılan Zonguldak İdare Mahkemesi nezdinde açmış olduğumuz davaların karara bağlaması ve bu kararlar doğrultusunda mühürleme işlemlerinin hukuksuzluğunun ortaya çıkması üzerine Belediye Başkanı Ömer ÜNAL, şahsıma mührü kaldırmayacağına dair açıklamasından 11 gün sonra BUGÜN akşam apar topar encümen toplantısı yaparak, MÜHÜRLERİN KALDIRILMASINA KARAR VERMEK ZORUNDA KALMIŞTIR. Bu kararı alırken dahi sanki müteahhitlerin borçları nedeniyle inşaatlar mühürlemiş gibi yazılı başvuru yapmaları ve borçların ödenmesi koşuluyla mühürlerin kaldırılacağına karar vermiştir.

13.06.2019 tarihinden bu yana Mantarlı İnşaat tarafından 3780 parsel sayılı alanda yapılan inşaat dışındaki tüm mühürleme işlemleri tamamen haksız ve hukuksuzdur. Şimdi herkesin sorması gereken sorular şunlardır? Bu inşaatlar ilk başta neden mühürlendi? İnşaatları haksız ve hukuksuzca mühürlenen hak sahipleri ve müteahhitler Filyos Belediyesi’ne karşı inşaatlarının durması nedeniyle uğramış oldukları zararların tazmini yönünden dava açtıkları takdirde Filyos Belediyesi bu maddi külfetin altından nasıl kalkacaktır? Madem Belediyece de artık mühürleme işlemi hukuka aykırı görülmüştür neden mühürler re’sen kaldırılmamakta ilgililerin yazılı olarak başvurmaları ve belediye olan borçlarını ödemeleri şart koşulmaktadır? Bir belediye kendi hukuksuzluğunu dahi nasıl rant haline dönüştürebilir?

Filyos Belediyesini hukuka uymaya davet ediyorum. Artık Belediye Başkanı seçimi kazandığı gün söylediği gibi, ayrım yapmadan, kimseye kin nefret beslemeden, BAŞTA FİLYOS’ UN GELECEĞİ olmak üzere herkesin çıkarlarını gözeterek bir yönetim sergilemesi gerekmektedir. Eğer bu yönetimi sergilemediği, hakkı hukuk tanımadığı takdirde de elbette karşısında hakkını savunacak dik duracak biri mutlaka olacaktır.

Saygılarımla.

Av. Gerçek ÜLKER


Editör: TE Bilisim