Zonguldak'ta günlük yayın yapan Yeniadım Gazetesi'nin Filyos belediye Başkanı Ömer Ünal'ın Güpgüpoğlu A.Ş'ye sattıktan sonra imar değerini yükselttiği arazi ile ilgili haberi şok etkisine neden oldu.

İşte o haber;

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, beldede yürürlükteki imar durumuna göre satışı yapılan bir arsanın, Güpgüpoğlu A.Ş. ye satıldıktan kısa bir süre sonra parselin değerini arttırıcı imar değişiklikleri yapılarak parsel sahibi Güpgüpoğlu A.Ş.ye haksız kazanç sağladığına ilişkin karar nedeniyle Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne yaptığı itiraz reddedildi.

Güpgüpoğlu A.Ş.ye haksız kazanç (rant) sağlamak nedeniyle hakkında soruşturma açılmasına izin verilen Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, suçu kendi belediyesinde görevli Fen İşleri Müdürü Hayati Onur ile Harita Mühendisi Muhammed Acar’a yüklemek istedi. Ancak itirazı hem süre aşımı, hem de asıl yetkilinin belediye başkanı olması nedeniyle reddedildi.

Kendini kurtarmak için memurlarını yakmak isteyen Ömer Ünal’ın, Güpgüpoğlu A.Ş.ye “haksız kazanç” sağladığı ve “şaibeli” işler yaptığı mahkeme kararıyla tescillendi. 


Editör: TE Bilisim