Tempo Gazetesi’nin 14 Kasım tarihinde “Genel Merkez’den KANTARCI’ya şok yazı… İki isim üzerinde duruluyor...” haberi üzerine aynı saatlerde Bülent Kantarcı’nın basın danışmanı olduğunu söyleyen Ahmet Öztürk, haberin yalan olduğunu söylemişti.

15 Kasım tarihinde ise Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, bir açıklama yaparak Kimi yayın organlarında, CHP Genel Merkezi’nin tarafıma bir yazı göndererek ‘Yolumuza başka adayla devam edeceğiz’ dediği şeklinde çıkan haberin gerçekle uzaktan yakından alakası yoktur” diyerek haberin yalan olduğunu ve belli kişiler tarafından servis edildiğini söyleyerek hedef saptırmaya çalışmıştı.

Çaycuma da gazetecilik yapan ve sosyal medyada yaptığı canlı yayınlarla takip edilen gazeteci Ertan Karakök, bu akşam yaptığı canlı yayında, CHP Genel Merkezi tarafından gönderilen yazıyı Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ya teyit ettirdiğini, Kantarcı’nın da kendi ağzı ile olayı doğruladığını söyledi.

Tempo Gazetesi’nin haberinin yalan olduğunu açıklayan, gazeteci Ahmet Öztürk ile Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı bu durumda yalancı oluyor mu?

Siyaset yalan söyleme sanatı ise Bülent Kantarcı’nın kötü bir yalancı olduğunu söyleyebilir miyiz?

Yalan haber yapılmış olsaydı Bülent Kantarcı Tempo Gazetesi’ni mahkemeye verir, tazminat davaları açardı.

Ancak, biz kendisi gibi müptezel olmayacağız ve bundan sonraki süreçte gerçek dışı ifadeler kullanarak kamuoyunu rahatlıkla aldatma yöntemleri ve eğiliminde olduğunu bilerek, bu hastalığına göre kendisini değerlendireceğiz.

Müptezel: saygınlığını yitirmiş, bayağılaşmış.

*** ***

İşte Tempo Gazetesi’nin haberi…

Genel Merkez’den KANTARCI’ya şok yazı… İki isim üzerinde duruluyor... (14.11.2018)

Siyasi kulislerden alınan bilgilere göre Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın çekilmesini istedi.

24 Haziran Genel seçimlerinde 3. Sıra Milletvekili Adayı Umut Başoğlu’na destek olmayan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, her fırsatta Başoğlu ile kavga ortamı yaratmıştı.

Genel seçimlerin ardından, yerel seçimler nedeniyle Genel Merkez’de Umut Başoğlu ve ekibini pazarlık konusu haline getirerek istifa etmelerini isteyen Bülent Kantarcı’ya Genel Merkezin tokat gibi bir yazı yazarak, “Yaptığınız hizmetler için teşekkür ederiz. Ancak yerel seçimlere kendi adayımız ile gitme kararı verdik” dediği öğrenildi.

Genel Merkezin kararı bir yazı ile Bülent Kantarcı’ya tebliğ edildi, Kantarcı’nın ise telefonlara bakmadığı ileri sürülüyor.

Diğer taraftan CHP Genel Merkezi’nin Çaycuma Belediye Başkan adayı olarak Umut Başoğlu ve eski Devlet Bakanı Hasan Gemici ismi üzerinde durduğu ancak ağırlığın Umut Başoğlu’dan yana olduğu öğrenildi.

*** ***

Bülent Kantarcı, haberi yalanlamıştı… (15.11.2018)

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı bazı gazetelerde kendisi hakkında çıkan haberlerin gerçek dışı olduğunu söyleyerek, “Haberde bazı kişilerin isminin geçmesi, haberin kimler tarafından servis edildiği konusunda ipuçları da vermektedir” dedi.​ ​ Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı bazı gazetelerde kendisiyle ilgili çıkan haberlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Kantarcı yaptığı açıklamada, “Kimi yayın organlarında, CHP Genel Merkezi’nin tarafıma bir yazı göndererek ‘Yolumuza başka adayla devam edeceğiz’ dediği şeklinde çıkan haberin gerçekle uzaktan yakından alakası yoktur. Partide böyle bir usul olmadığı gibi Genel Merkez yöneticilerimizle uyum içinde çalışan, partili belediye başkanlarına gönderilen talimatları harfiyen uygulayan bir belediye başkanı olarak bilinmekteyim. Gerçek dışı haberde bazı kişilerin isminin geçmesi, haberin kimler tarafından servis edildiği konusunda ipuçları da vermektedir” dedi.​

*** ***

Kantarcı’nın danışmanı gazeteci Öztürk de yalanlamıştı… (14.11.2018)

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın danışman ekibinde bulunan gazeteci Ahmet Öztürk, CHP Genel Merkezi tarafından Kantarcı’ya her hangi bir yazı gelmediğini iddia etti.

Tempo Gazetesinin siyasi kulislere dayandırdığı “CHP Genel Merkezi’nin Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ya “Yaptığınız hizmetler için teşekkür ederiz. Ancak yerel seçimlere kendi adayımız ile gitme kararı verdik” haberi üzerine açıklama yapan gazeteci Ahmet Öztürk, haberde yer alan bilgilerin yanlış olduğunu, Genel Merkez’den böyle bir yazı gelmediğini iddia etti.

Kantarcı’nın danışmanı gazeteci Ahmet Öztürk, CHP Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın Kantarcı’ya Zonguldak Belediye Başkan Adaylığını teklif ettiğini ancak Kantarcı’nın kabul etmediğini de söyledi.

*** ***

İşte o mesaj…

Editör: TE Bilisim