Çaycuma Belediyesine, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 5 ay 20 gün çalıştırılacak olan 20 kişi, çekilen kura ile belirlendi

Çaycuma Belediyesinde, İŞKUR tarafından 12 Temmuz-31 Aralık 2018 tarihleri arasında 5 ay 20 gün süre ile çalıştırılacak olan işçiler için kura çekildi. Belediye Meclis Salonu’nda noter huzurunda gerçekleştirilen çekilişe Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Bilgi İşlem Müdürü Engin Arslan, Yazı İşleri Müdürü Özlem Kaydır ile Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Veysel Özkan katıldı. Toplamda 77 başvurunun olduğu ancak 59 kişinin katıldığı çekilişte 20 asil belirlenirken, diğer 39 kişi ise yedek kaldı. İsmi çıkamayan adaylar üzülürken kazanan adayların son derece sevinçli olduğu gözlendi.

YETENEĞİNE GÖRE ÇALIŞTIRACAĞIZ

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, çekilişe katılacak adaylara yaptığı konuşmasında, İŞKUR ile TYP kapsamında kura çekilişi ile belirlenecek 20 kişinin Çaycuma Belediyesinde çalıştıracaklarını belirterek, “Çaycuma Belediyesinde biz herkesin elinden ne geliyorsa gücü oranında, bilgisi oranında çalışmasını istiyoruz. Çalışmada zorluk çekecek, güçlük çekecek arkadaşlarımız varsa onlar baştan söylesinler ki, çalışacak olanların hakkını gasp etmesinler. Bazı kurumlarda bizdeki gibi olmayabilir. Çok hafif işler olabilir, hatta iş olmayabilir. Ama Çaycuma Belediyesinde çalışan herkes daimi personel olduğu gibi İŞKUR’dan gelen personelin de biz yeteneğine göre iş vereceğiz, çalıştıracağız. Bu iş bize ağır geldi, zor geldi gibi durumlara sebebiyet verilmesin diyorum. 3 gün çalıştıktan sonra ben yapamıyorum’ durumları olmasın. Elbette biz de eziyet yapmayacağız. Ama Çaycuma Belediyesinde çalışan diğer personel nasıl çalışıyorsa ona benzer işler vereceğiz. Bunu çok önemsiyorum. Çünkü daha önceki denemelerimizde kurada ismi çıkıyor, işlemleri yapılıyor sonra da ‘yapamıyorum veya geliş-gidiş saatime uymuyor’ gibi sebeplerle vazgeçiliyor. Ben hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

KURADA ÇIKAN 20 KİŞİNİN 14’ Ü KADIN

Daha sonra ilk iki adayın çekilişini Başkan Kantarcı yaptı. Başkan Kantarcı’nın çektiği ilk kurada Necla Çuhadar ve Seher Makaracı’nın isimleri çıktı.  Bazı vatandaşlar ise kura çekerek diğer adaylara şans sundu. Kura çekilişinin ardından işe girmeye hak kazanan 14’ü kadın 20 kişi mülakata tabi tutuldu. Mülakatın ardından, tahakkukları belediye tarafından yapılıp hak edişleri İŞKUR’ca ödenecek işçiler, Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Birimi, Su ve Kanalizasyon İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü arasında dağıtıldı.

Editör: TE Bilisim