Çaycuma’da 1 Mayıs böyle kutlandı

1 Mayıs İşçi Bayramı Çaycuma’da coşku ile kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan kutlama programına, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol, İYİ Parti Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Köktürk, Selüloz İş Çaycuma Sendika Başkan Hakan Cura, Eğitim Sen Çaycuma Şube Başkanı Gökhan Taner Günsan, ADD Çaycuma Şube Başkanı Zeki Saim Oral, Emekliler Derneği Çaycuma Şube Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol, CHP eski Milletvekili Ali İhsan Köktürk, çalışanlar ve sevil toplum kuruluşları ve çalışanlar katıldı.

Eğitim Sen Çaycuma Şube Başkanı Gökhan Taner Günsan, “Bugün1 Mayıs, bu ülkede değerleri yaşayan ve değerleştiren gerçek işçilerin olduğunu düşünüyorum. Yüzlerce yıldır bedel ödenerek bu günlere geldik. Maalesef işçilerin emekçilerin üretmiş olduğu, yaratmış olduğu bu kazanımların, en ağır saldırılara uğradığı günlerden geçiyoruz. Yoksulluk ve açlık sınırının Bin 700olduğu yerde, bu gün milyonlarca emekçiye Bin 653 lira ile geçinmeyi hak görüyorlar. Bu gün emekçilerin yüzde yetmişi ikinci bir iş yapmak zorunda kalıyor. Dediğimiz O kazanımlar, onlar tek tek ellerimizden alınmaya çalışıyor. Bu yüzden 1 Mayıs’lar önemlidir. 1 Mayıslarda taleplerimizi dile getirmeliyiz, haklarımıza sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

Ellerinde çiçeklerle meydana gelerek, katılımcılara karanfil dağıtan Çaycuma Sendika Başkan Hakan Cura,Dört mevsim, yedi iklim yaşanan güzelim ülkemizde, gün geçmiyor ki yeni bir sorun yaşamayalım. Her geçen gün sorunlarımız artıyor. Sermayenin her gün yeni bir saldırısıyla karşı karşıya geliyoruz. Kazanılmış haklarımızı bile elimizden almak istiyorlar. Bizim bu ülkede insanca çalışıp, insanca yaşama hakkımız ve talebimiz var. Bu yaşamsal hakkımız bile gasp edilmek isteniyor. Sorunlarımız ortak, çözümümüz tektir” dedi.

Konuşmaların ardından, davul zurna eşliğinde halaylar çekerek 1 Mayıs’ı kutlayan katılımcılar, davul zurna eşliğinde Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü. 

Editör: TE Bilisim