Bu yıl 3’üncüsü yapılacak olan Çaycumalılar Buluşuyor etkinliklerinin programı açıklandı.

Çaycuma Belediyesinin Çaycuma Kaymakamlığı birlikte düzenlediği “3. Çaycumalılar Buluşuyor” etkinliğinin programı açıklandı. 5 Mayıs Cumartesi günü Çaycuma Belediyesi önünde toplanmayla başlayan etkinlik 6 Mayıs günü Filyos antik kenti gezisiyle sona erecek. Kent dışında yaşayan Çaycumalıların memleket hasretini gidermek, onların bilgi ve birikimlerini ilçeye aktarmak, bir hafta sonunu hep birlikte geçirerek hemşeri dayanışmasını güçlendirmek ve ilçenin sorun ve çözüm yollarını hep birlikte aramak için planlanan etkinlikte eski Çaycuma Kaymakamı Gökhan Veli Kişioğlu’na fahri hemşerilik beratı takdim edilirken, eski kaymakam Vali Musa Işın da kitaplarını imzalayacak. Hazırlık çalışmalarını Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu başkanlığı bir komitenin yaptığı etkinlikte Çaycuma Belediyesinin bir şirketi olan ÇAYBEL ürünlerinden oluşan bir kent mobilyaları sergisi de açacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI KLASİK TÜRK MÜZİĞİ KOROSU DA BİR KONSER VERECEK.

Etkinliğin bir beyin fırtınası şeklinde geçmesi beklenen “forum” bölümünde, TOOB Türkiye Fuarcılık Sektör Meclisi Başkanı ve TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz  “Bölge İçin Vizyon Arayışı” başlıklı bir sunum yaparken Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Afşar, “Kent ve Ekonomi” başlılık bir konuşma yapacak. Etkinlikler kapsamında sergiler, imza günleri, tiyatro ve halkoyunları gösterisi de yapılırken Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu da bir konser verecek. Etkinlikler Çaycuma Belediyesi SEKA Sosyal Tesisleri ile Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

ANTİK ROTADAKİ GEZİYE FİLYOS KAZILARI BAŞKANI YILDIRIM DA EŞLİK EDECEK

Etkinliğin ikinci günü SEKA Sosyal Tesislerinde yapılacak kahvaltı ile başlayacak. Buradan araçlarla Çayır Köyüne geçilerek Çayır Mağarası ziyaret edilecek. Ziyaretçilere buradan itibaren refakat edecek olan aynı zamanlarda Filyos kazıları başkanlığını da yapan Bartın Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Doktor Öğretim Üyesi Şahin Yıldırım oradaki antik Roma Köprüsü ile mağaradan çıkan suyu Filyos’a taşıyan antik suyolu hakkında bilgiler verdikten sonra Kışla köyündeki değirmenlerde incelemeler yapılacak. Konuklar yine Yıldırım’ın rehberliğinde antik Filyos kentini gezerek yapılan kazılar hakkında bilgi alacak. Etkinlikler bu gezinin ardından sona erecek.

HEPİMİZ AYNI COĞRAFYANIN BİR PARÇASI, AYNI KÜLTÜRÜN İNSANIYIZ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Her yıl artan bir ilgi ve coşkuyla gerçekleştirdiğimiz buluşmaların bu yıl üçüncüsünü yapıyoruz. Bir yandan dostlukları tazeleyip birlikte vakit geçirirken diğer yandan da bir beyin fırtınası şeklinde ilçemizin sorunlarını ve çıkış yollarını arıyoruz. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz etkinlikler için birbirinden değerli konuklarımız geliyor. Eski kaymakamlarımız etkinliğimize onur verecek. Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu gibi ülkemizde müziğin zirvesi sayılan çok değerli bir topluluk konser verecek. Sergiler açacağız. Arkadaşlarımız tiyatro, halkoyunları gösterisi yapacak. Dostluklarımızı tazeleyip, Çaycuma için akıllarımızı, yüreklerimizi, emeklerimizi buluşturacağımız bu etkinliğe kendine davetiye ulamış, ulaşmamış tüm hemşerilerimi, tüm Zonguldaklıları hatta Bartınlıları, Karabüklüleri davet ediyorum. Hepimiz aynı coğrafyanın bir parçası, aynı kültürün insanıyız. Derdimiz de, tasamız da,  değerlerimiz de ortak. Gelin birlikte olmanın coşkusunu sevincini yaşayalım” dedi.

ETKİNLİK PROGRAMI ŞÖYLE:

5 Mayıs 2018

11.00                  Belediye Önünde Buluşma ve Kayıt

11.30                  Atatürk Anıtına Çelenk Koyma ve İstiklal Marşı

11.40                  Sosyal Tesislere Bando Eşliğinde Yürüyüş

12.00                  Öğle Yemeği

                            İmza Günü: Vali Musa Işın

14.00                  Sergi Açılışları (Çaycuma Kültür Sanat Merkezi)

                                      ÇAYBEL Kent Mobilyaları Sergisi

                                      “Çaycuma’dan Yüzler” Fotoğraf Sergisi

                                      Mehmet Türkçelik Tasarım Sergisi

                                      Pelemet Bezi Sergisi

                                      Geleneksel Çaycuma Evi Sergisi

                                      BEÜ Meslek Yüksek Okulu Ahşap Oyuncak Sergisi

14.30                  Açılış Konuşmaları

                            Halkoyunları ve Tiyatro Gösterisi

                            Gökhan Veli Kişioğlu’na Fahri Hemşehrilik Beratı  Sunumu

15.30                  Forum

                            “Bölge İçin Vizyon Arayışı”

                            Cihat Alagöz 

                            TOOB Türkiye Fuarcılık Sektör Meclisi Başkanı

                            TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü

                            “Kent ve Ekonomi”

                            Prof. Dr. Muharrem Afşar

                            Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 

20.30                  Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu Konseri

6 Mayıs 2018

09. 00                 Toplanma Sabah Kahvaltısı

                            (Çaycuma Belediyesi SEKA Sosyal Tesisleri)

10.00                  Kışla Köyü, Çayır Mağarası Gezisi

12.00                  Filyos Antik Kenti Gezisi

14.00                  Kapanış

Editör: TE Bilisim