2013 yılında Almanya'nın Kuzey Ren- Vestfalya ( KRV ) Eyaleti'nde resmi olarak kurulan Avrupalı Çaycumalılar Derneği ( ÇAYDER ) 2019 yılı uyum projelerine start veriyor.

'' Eğitim tabanlı çalışmalar yapıyoruz ''
GLADBECK / ALMANYA - Dernek başkanı Muharrem Yiğit, ÇAYDER'in eğitim ve bilgi tabanlı bir dernek olduğuna vurgu yaparak, yarım asırdır eğlence tabanlı dernekçilik yapıldığını ve artık derneklerin kabuğunu kırması gerektiğini söyledi.

'' 2019 yılında uyum projeleri hız kazanacak ''
Anı zamanda Gladbeck Uyum Meclisi Üyesi de olan Yiğit, 2019 yılı içerisinde Gladbeck Belediyesi Uyum Meclisi'ne uyum alanındaki yeni yıldaki çalışmaları hakkında projeler sundu. Yiğit, 2019 yılı içerisinde uyum noktasında bir çok projenin gerçekleştireceğini belirtti.

'' Alanya - Gladbeck ve Çaycuma eksenli ortak çalışmalar ''
ÇAYDER öncülüğünde, 2019 yılı içerisinde düzenlenecek uyum proejeleri ele alındığını ifade eden Yiğit, siyasi parti temsilcileri ve eyalet milletvekilleri ile de görüşerek ÇAYDER'in yeni yıldaki projelerini anlatacağını ifade etti. Yiğit, Gladbeck'in Alanya ile de kardeş şehir olduğuna da vurgu yaparak, bu noktada ÇAYDER'in de üyesi olduğu Alanya - Gladbeck Kardeş Şehir Derneği ile de çalışmalar yapılacağını söyledi.

Çaycuma'nın tanıtımı noktasında geçmiş yıllardaki değişik çalışmlara ilaveten daha geniş kapsamlı bir proje hazırlandığını ifade eden Yiğit, Türkiye'den Almanya'ya gelen belediye başkanlarının '' Oy '' avcılığından öteye gidemediğini o yüzden de dernek olarak önceliklerinin Almanya'daki insanlar olduğunu söyledi.

ÇAYDER, 1 Mayıs ve Elmas Festivali gibi etkinliklerde yer alarak Çaycuma'yı tanıtıyor. Dernek başkanı aynı zamanda Gladbeck Uyum Meclisinde de yer alarak uyum çalışmalarını yakından takip ediyor.

Editör: TE Bilisim