Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, ilçede düzenlenen kan bağışı kampanyasında, “Kötü günleri düşünerek bugünlerden kendi aramızdaki dayanışmayı sıkılaştıralım diyorum” dedi.

Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi  “Çaycuma Kan Bağışlıyor Hayat Kurtarıyor” adı altında bir bağış kampanyası düzenledi. Çaycuma Kaymakamlığı ve Çaycuma Belediyesinin de destek verdiği kampanya nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda çadırlar kuruldu. Kampanya açılışı için yapılan törene Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş, Çaycuma CHP İlçe Başkanı Tuncay Akyol, AK Parti İlçe Çaycuma Başkanı Veysel Karani Doğancı, belediye meclis üyeleri, belediye daire müdür, amir ve personeli,  sivil toplum örgüt temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

ÇAYCUMALILAR HER ZAMAN KAMPANYANIN İÇERİSİNDE

Törende ilk konuşmayı yapan Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, kanın dünyada yapılamayan tek ilaç olduğunu belirterek, “Bu nedenle bu da bizlerde olduğu için hepimiz birer kan bağışçısı olma mecburiyetimiz var.  Çünkü bugün bana yarın sana. Kime her an, ne zaman lazım olacak belli değil. Çünkü her zaman ihtiyaç. O nedenle bütün Çaycumalı hemşerilerimizin kan bağışı kampanyasına katılmalarını istirham ediyorum. Ama görüyoruz ki zaten Çaycumalı hemşerilerimiz bizim kan bağışı kampanyalarımıza hem katılıyor hem destek veriyor hem de sivil toplum örgütlerimiz hem bütün daire müdürlerimiz,  idare amirlerimiz görüyoruz ki hep işin içinde. Hepsinden Allah razı olsun” dedi.

EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM

Ardından söz alan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, kampanyayı düzenleyenlere ve destek verenlere teşekkür etti. Cumhuriyet Meydanı’nın yine anlamlı bir güne ev sahipliği yaptığını vurgulayan Başkan Kantarcı, şöyle dedi: “Böyle bir kampanyaya ev sahipliğini yapmaktan dolayı mutluluğumu sizinle paylaşıyorum. Kanın ne derecede önemli olduğunu anlatmaya gerek yok. Allah milletimizi felaketlerden zorluklardan korusun. Normal ihtiyacımız dışında kan ihtiyacı bize göstermesin. Özellikle deprem gibi afetlerden memleketimizi uzak tutsun. Bizlerde kötü günleri düşünerek bugünlerden kendi aramızdaki dayanışmayı sıkılaştıralım diyorum.  Bu tür etkinliklerin sonucunda Kızılay’ımızın yine rekor bir kan toplamasını diliyorum.  Emeği geçenlere ve kan bağışı kampanyasına katılan bütün dostlara gönülden teşekkürlerimi iletiyorum.”

KAN BULAMADIĞI İÇİN SIKINTI YAŞAYAN İNSANLARIMIZ VAR

Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli ise çok önemli, çok değerli ,çok faydalı bir etkinlik için bir araya geldiklerini ifade ederek, “Çaycumamız aslında birçok faydalı etkinlikte bir çok değerli etkinlikte, bölgesinde ön planda olmuş, bölgesinde öne çıkan ilçelerden birisi olmuştur. Ama herhalde Çaycuma’da yaptığımız en güzel en değerli en önemli etkinliklerden birisini yapmış olduğumuzu düşünüyorum. ’Çaycuma Kan Bağışlıyor Çaycuma Hayat Kurtarıyor’ ismi üzerinde kan bağışı aslında bir hayat kurtarmanın bir insana yapılabilecek en büyük yardımların başında geliyor. Şuan farkında değiliz ama Türkiye’nin, dünyanın dört bir yanında kan bulamadığı için sıkıntı yaşayan insanlarımız var belki. Bugün Türkiye’nin öteki ucundaki kişiler sıkıntı yaşıyor. Gelecekte sizlerin bizlerin o kan sıkıntısından dolayı kan ihtiyacından dolayı sıkıntı yaşayamayacağımızın hiçbir zaman garantisi yok. Kanın ne zaman, nerede kime ihtiyaç olacağı, nerede zorunluluk hasıl olacağı hiçbir zaman belli olmaz. O yüzden ne derler; dara düşmeden biz aslında kan miktarımızı, kan stokumuzu,  kan bağışımızı artırmak zorundayız. Kızılay’ımız haftanın her Cuma günü Çaycuma’mıza geliyor ve duyduğum kadarıyla Çaycuma’mızda da düzenli bir kan bağışçı gönüllüsü insanımız oluşmuş. İnşallah bu etkinlikte de iyi miktarda bir kan bağışına ulaşılır, insanımıza kan verip can vermeye vesile olmuş oluruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından vatandaşların yanı sıra belediye personeli de kampanyaya yoğun ilgi gösterdi. Belediyenin çeşitli birimlerinde çalışan personel, kan vererek kampanyaya destek verdi.  Çaycuma belediyesi tarafından kampanyaya destek verilmesi için vatandaşlara sürekli anons yapıldı.

Editör: TE Bilisim