Çaycuma Koleji yönetim kurulu üyeleri  çocukları mağdur olan velilerin iddialarını yalanlaması sonrasında, okul velileri bugün konu hakkında açıklamalarda bulundular. 

Öğrenci velileri, bu konu hakkında gerekli müracaatları yaptıklarını, okul yönetiminin iddia ettiği gibi öğrencileri kendi rızaları ile değil, okulun muhasebe sorumlusu A. P. ve okul kurucularından K.B.’nin kendilerini bizzat arayarak çocukların okuldan almamız gerektiğini söylediler.

Öğrenci velileri B.E. ve E.E. yaptıkları açıklamada, “Bizim çocuklarımız halen milli eğitim bakanlığına bağlı e-okul sisteminde Çaycuma Koleji öğrencisi olarak görünüyor. Çocukların kayıtları bu okulda mevcut iken başka bir okula kayıt yaptırmamız mümkün değil. Çocukların yıllık ödemeleri okula yapılmıştır. Biz bu çocukları dedikleri gibi başka bir koleje kayıt yaptırmış olsa idik neden ödemeleri yapalım ki.”

Okul yönetiminin suçlamasını kabul etmeyen B.E., ve E.E.  açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü;

“Sabah saatlerinde 09.00-10.00 sularında okula bırakılan çocuklar neden 12.00 sularında geri alınmaya gidilsin? Bizlerin kendi aldığımızı iddia ediyorlar, Ellerindeki kamera kayıtlarını olması çok iyi.   A.P., ve okul kurucusu K. B. ile telefon görüşmelerimiz mevcuttur. Kendileri beni arayarak çocukların başka bir okula kaydı yaptırılması düşünüldüğü için okullarında eğitim öğretim görmelerinin imkânsız olduğunu söylediler. Yönetim kurulunun aldığı bir karar olduğunu söylediğinde, ben kendilerinden yazılı bir açıkla istediğimde bunu veremeyeceklerini söyleyerek telefonu suratıma kapattılar. Bunların kayıtları mevcut. Almaya gittiğimizde çocukların çantası hazırdı. Yılsonu için düzenlenen gösteri kıyafetlerinin ücretlerini, vesikalık fotoğrafları geri iade yapıldı. Okula gittiğimizde hiçbir yetkili ile görüşemedik. Biz neden eğitim öğretim bitmeden çocuklarımızı okuldan almak isteyelim. Resmi olarak başka bir okulda kaydımız yoktur. Bu süreç ile ilgili gerekli müracaatlar ve gerekli suç duyuruları yapılmıştır” dedi.

Çaycuma kolejinde okuyup ta başka bir okula önümüzdeki yıl için kayıt yaptıracak öğrenci sayısının çok olduğunu söyleyen E.E., “Neden onlara bu yapılmadı da bize bunu yaptılar. Bu durum kasıtlı yapılmış bir durum. Çocuklarımız yılsonu gösterisi için hazırlanıyorlardı. Benim çocuğum her akşam yılsonu gösterisi için hazırladığı etkinlikleri anlatıyorken ben neden çocuğumu okuldan almak isteyeyim” şeklinde konuştu.

Öğrenci velileri yaşadıkları bu süreç ile ilgili adli bir soruşturmada başlattıklarını sözlerine eklediler.

Editör: TE Bilisim