Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı İlçe Müftülüğünde kadrolu olarak görev yapan imamın iddiaya göre kendi maaşından ayrı olarak cami derneğinden kendisine maaş bağlandığı iddiası ortalığı ayağa kaldırdı. Görevli imam hakkında soruşturma açıldığı ve soruşturmanın da devam ettiği kaydedildi.

İlçenin Nihat Kantarcı Caddesi üzerinde kalan Seka Site Camii’nde görevli ve kadrolu imam olduğu kaydedilen Ö.A. isimli şahısın iddiaya göre Cami Derneği ile kendisi arasında anlaşma yaptığı anlaşma çerçevesinde caminin iç ve dış olmak üzere temizliği karşılığında 500 TL ekstradan maaş verildiği ifade edildi. Konuyla ilgili olarak vatandaşlar durumu Zonguldak Valiliği’ne, Diyanet İşleri Genel Başkanlığı’na, Çaycuma İlçe Kaymakamlığı’na ve İlçe Müftlülüğü’ne yazılı dilekçe ile şikayette bulunularak kendisinin hakkında soruşturma açılması istendi.

Yine iddiaya göre görevli imamın 3 yıldan bu yana aynı camide görev yaptığını belirten vatandaşlar Diyanetin resmi hutbesini okumadığını, 27 Ekim 2019 tarihinde Camiler Haftasında Diyanet tarafından yayınlanan resmi hutbesini okumadığını ve okumadığına dair de ellerinde ses kayıtı olduklarını ifade ederek şikayetlerini sürdürdüler. Öte yandan Cuma günleri camide halktan toplanan paralarla görevli imama dernek tarafından iddiaya göre 500 TL oranında bir maaş bağladıklarını ifade eden vatandaşlar, görevli imamın toplumda itibar kaybettiğini, inşaatlarda çalıştığını ve vakit namazlarını dahi kıldırmadığı yönünde bilgiler edinerek ilgili mercilere şikayet ettiklerini belirttiler.


Editör: TE Bilisim