Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, CHP İlçe Yöneticileri ile sosyal medyada kapıştı.

Genel Merkez tarafından  gönderilen yazının ardından Başkan Bülent Kantarcı kılıçları çekti.

Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol’un önceki gün yaptığı açıklamanın arkasında olduğunu belirten Yönetim Kurulu Üyesi Türker Mankal, sosyal medya hesabında yapılan tüm tartışmaları ayrıntıları ile paylaştı.

Kantarcı ile İlçe Yönetimi arasında krize neden olan konuşmaları paylaşan Mankal, “Çaycuma Belediye başkanımız Bülent Kantarcı söz alarak "Parti de istifa etmiş ve belediye meclis aday adaylığını başvurularını kabul etmediğini ve benden icazet almadan adaylıklarını koyamazlar dedi ve kendi meclisi üyelerimle devam etmek istediğini, 2 kişinin zorunlu değişikliği olacağını bu hususunda kendisi karar vereceğini kızarak ve öfkeli bir şekilde açıklamıştır".

Türker Mankal’ın bu paylaşımlarına yorum yapan Başkan Bülent Kantarcı ise “Küstahsınız. Yalancısınız” dedi.

İşte o paylaşımlar;

Türker Mankal: KAMUOYUNUN DİKKATİNE;

Bu süreç içinde yaşananları maddelerle açıklayacağım.

A-) CHP ÇAYCUMA İLÇE YÖNETİMİ,KADIN KOLLARI,GENÇLİK KOLLARI VE ÜYELER
Çaycuma ilçe yönetimi ve üyeler partinin temel taşlarıdır. Hiç bir menfaat gözetmeksizin gönüllülük esasıyla çalışmaktadır. Hiçbir yönetim başarısız olmak istemez. Daima parti bayrağını yukarıda taşımak idealindedir. Bu ilkeyi görerek bu örgütün içinde yer aldım. Gururla ve şerefle temsil ettim. Örgütümüzle bu süre zarfında fedakarca çalıştık. Namusla ve şerefimizle 3 Genel Seçim,1 Yerel Seçim,1 Referandum,2 Cumhurbaşkanlığı seçimini tamamladık. Şimdi önümüzde Yerel Seçim var. Dün olduğu gibi bugünde İlçe Örgütümüz dimdik ayakta ve canla başla çalışmaya hazırdır.

B-İLÇE BAŞKANIMIZ TUNCAY AKYOL'UN AÇIKLAMALARINA BİREBİR ŞAHİT OLAN BİRİ OLARAK YAŞADIKLARIM:

Benim bizzat şahit olduğum Kadın Kollarımızın hazırlanmış olduğu program çerçevesinde İlçe Başkanlığı binamızda ,ilçe başkanımız Tuncay Akyol önderliğinde toplandık. Ben de bu toplantıya iştirak ettim. İçeride 20,25 kişi vardı. Kadın Kollarının yerel seçimlerle ilgili isteklerini dinledim. Önceden yönetimimiz Bülent Kantarcı ile devam edilmesi yönünde karar alınmıştı. Kadın Kolları ve gelen misafirler Bülent Kantarcı devam edilmesinin hususunda beyan da bulunmuştur. Başkanımız Tuncay Akyol tamamen bu hususta katıldığını beyan etmiştir. Bu süreç içinde Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı ilçe başkanlığına gelerek konuya dahil olmuştur. Bu konuyla ile ilgili alınan kararı kendisine tebliğ edildi. Çaycuma Belediye başkanımız Bülent Kantarcı söz alarak "Parti de istifa etmiş ve belediye meclis aday adaylığını başvurularını kabul etmediğini ve benden icazet almadan adaylıklarını koyamazlar dedi ve kendi meclisi üyelerimle devam etmek istediğini,2 kişinin zorunlu değişikliği olacağını bu hususunda kendisi karar vereceğini kızarak ve öfkeli bir şekilde açıklamıştır". Bu süre zarfında İlçe Başkanımız Tuncay Akyol sakin bir şekilde böyle bu durum olamayacağını bu hususta MYK ve PM üyelerinin tüzük ve kanunun olduğunu bunun uyulmasını söyledi. Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı bu durumu kabul edilemez olduğunu söylemiştir: Bu konuşmalarda hariç hiç bir konuşma olmamıştır. Toplantı bu konuşmadan sonra anlaşmaya varılamadan sona ermiştir. Bundan hariç sosyal medya yazılan yalan, yanlış, yanıltıcı beyanlardır .İtibar etmeyiniz.

Sonuç olarak;

İlçe Başkanımız Tuncay Akyol'un bu hususta açıklamasında geçen konu tamamen DOĞRUDUR.

C- PARTİLİ VE PARTİSİZ TÜM CUMHURİYET HALK PARTİLİLERE SESLENİYORUM;
CHP tarihinde olmadığı kadar haksızlığa uğramıştır. Omuz Omuza vererek olumsuz yorumlardan kaçınmanızı öneririm. Bu hususta beni en çok üzen ATATÜRK 'ün bizlere mirası olan Cumhuriyet Halk Partisinin yok sayılmasıdır. Biliyorsunuz ki ülkemizde zor bir dönemden geçmektedir. Karşılıklı fedakarlık yaparak, partimizde ben değil BİZİ hakim kılmalıyız. Yerel Seçimlerde el ele vererek başarılı olmalıyız. Partimize yeni neferler katmak için geriden gelen gençlerinden her kademede önünü açmalıyız. 4.5 yıldır her zaman CHP ve yöneticileri belediye başkanımızın arkasında durmuştur. Gurur duymuştur.

SONUÇ VE İSTEM:
Adalet ilkemden şaşmadan, kul hakkı yemeden, yalan beyandan bulunmadan bu yazımı kaleme aldım. Yukarıda yapmış olduğum açıklamalardan sonra , artık kişi ve kurumların yıpratılmaması talep ediyorum. Çaycuma Belediye Başkanımız yukarıda yapmış olduğu açıklamayı bir anlık kızgınlığına, üzüntüsüne bağlıyorum. İlçe örgütümüz ve Belediye Başkan Adayımız oturup mantıklı bir çözüm bulunacağını tahmin ediyorum.

En derin sevgi ve saygılarımla YOLDAŞLARIMI Kucaklıyorum.

"ATATÜRK’LE KALIN, CUMHURİYET’LE KALIN, SEVGİYLE KALIN, HOŞÇA KALIN"

Türker MANKAL

*** . ***

Bülent Kantarcı: Türker Mankal çete tarzı yönetimin uzantısı olduğunu göstermiştir. İşin içine Atatürk metaforunu ilave ederek bazılarına balık otunu yutturacağını sanmıştır.

4,5 yıldır Belediyeyi, CHP tüzüğünü yok saymışlar, şimdi de Tüzükten bahsediyorlar.

Mızrak çuvala sığmaz.

İlçe Başkanı Belediye Meclis Grup Başkanıdır. Bir kere grup toplantısı yapmış mıdır?

Evet, bir kere teşebbüs etmiş amma Belediye Başkanını çağırmayı unutmuştur.

İlçe Yönetimi bir kere ama bir kere Belediye Başkanını toplantıya çağırmış mıdır? Hayır...

Ne konuştunuz Türker, yönetim toplantılarında?

Ne konuştunuz, ne?

Çaycuma Belediyesini değil her halde.

İlçe kongrelerinde Sahiplerinizin Doğum günü kutlamalarını projeksiyonda gösterdiniz.

Belediyeyi yok saydınız. Görmezden geldiniz.

Sanki başka partinin belediyesiydik.

Kongre süreçlerinde yok sayıldık. Kendi mahallemin delege listesini gizlediniz.

Yok saydınız bizi.

Yok saydınız.

Görmezden geldiniz.

Parti içi iktidar paylaşımından başka bir davanız olmadı.

Bana küfrettirdiniz. Bana hakaret ettirdiniz.

Onlarla fotoğraf çektirdiniz.

Onları finanse ettirdiniz. Avukat paralarına varıncaya kadar ödeyenlerin uydusu oldunuz.

Genel merkezin karar almasını önlemek için eski tarihten istifa aldırmaların uşağı, sözcüsü oldunuz.

4,5 sene sustuk.

Yeter!

Tabanınız yok!

CHP sizi haketmiyor!

Siz CHP’yi temsil etmiyorsunuz.

Siz başarı nedir bilmiyorsunuz, anlamıyorsunuz, hazmedemiyorsunuz.

Küstahsınız.

Yalancısınız.

Editör: TE Bilisim