Çaycuma Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri TEİAŞ tarafından 8 saat olarak ilan edilen ancak 12 saate yakın süren elektrik kesintisi sırasında şehrin susuz kalmaması için yoğun bir mücadele verdi. Hâlâ su alamayan Velioğlu Mahallesi’ne 3 tankerle kapı kapı su dağıtılıyor

Geçtiğimiz pazar günü TEİAŞ, Çaycuma’da, hat bakımı nedeniyle 8 saat süre ile elektrik kesintisi yapılacağını bildirildi.  Çaycuma Belediyesi ekipleri kentin susuz kalmaması için bir dizi önlem aldı. Ancak yaz mevsimi nedeniyle su talebinin çok fazla olması ve 8 saat olarak planlanan kesintinin 12 saate uzaması, özellikle kentin yüksek kesimlerinde bazı sorunların yaşanmasına neden oldu. Fiilen on iki saat süren elektrik kesintisine rağmen ilçenin büyük kesimine kesintisiz su sağlayan belediye ekipleri, bu süre zarfında 24 saat görev başında kaldı. Ancak kente su veren keson kuyulardan jeneratör bağlanarak su basılmasına karşın kentin üst kotlarındaki depolarda su tükenince Yeşiltepe Mahallesi’ndeki hat hava yaptı. Hattaki hava, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri tarafından hızlı bir çalışma sonrasında giderilerek mahalleye su verildi.

SOKAK SOKAK ARIZA ARANIYOR

Öte yandan kentin yüksek yerleşim birimlerinden biri olan Velioğlu Mahallesi’nde, şebekenin, yine aynı şekilde havayla dolması sonucunda oluşan arızanın giderilmesine karşın depolardaki su seviyesinin yükselmediği gözlendi. Bunun üzerine hatta bir patlak oluştuğunu düşünen ekipler, meydana geldiği noktayı tespit edebilmek için aralıksız olarak çalışmaya başladı. Kilometrelerce uzunluktaki hat güzergahını inceleyen ekipler, yüzeyde bir ıslaklık tespit edemeyince sokak sokak hatları ayırarak arıza aramaya başladı. Halen devam eden çalışmanın arızalı hat bulununcaya kadar kesintisiz olarak sürdürüleceği bildirildi.

KESİNTİNİN İLAN EDİLENDEN ÇOK UZUN SÜRMESİ BİZİ ZORA SOKTU

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Tam da bu sıcaklarda bir talihsizlik olarak uzun süreli bir elektrik kesintisi yaşadık. Kesintinin ilan edilenden de uzun sürmesi nedeniyle yüksek kotlarda su bitti. Bu durum boru hattının hava ile dolmasına neden olurken, hatta, doğal olarak bir basınçlanma yarattı. Böyle durumlarda şebekeye su verildiğinde ani basınç farkı nedeniyle borularda patlaklar oluşabiliyor. Muhtemelen böyle bir sorun yaşıyoruz.  Ekiplerimiz arızanın tespiti ve giderilmesi için yoğun bir şekilde çalışmalara devam ediyor” dedi.

VELİOĞLU’NA 3 TANKERLE SU DAĞITIYORUZ

Kantarcı açıklamasını, “Mahallemizde daha fazla mağduriyet yaşanmaması için 3 adet tanker ile su dağıtımı yapıyoruz. Hatta ekiplerimiz suyu ev ev, kapı kapı dolaşarak su dağıtımı yapıyor. Musluktan akan gibi olmasa da vatandaşlarımızı susuz bırakmamaya kararlıyız. Özellikle suları akan bölgelerdeki vatandaşlarımızdan önemli bir ricam var. Lütfen suyu tasarruflu kullanın. Gereksiz yere su kullananları, israf edenleri uyarın. Bir diğer ricam da lütfen herhangi bir boru patlağı gördüğünüzde, en hızlı şekilde belediyemizi bilgilendirin.  El birliğiyle şu sıkıntılı süreci aşacağımıza inanıyorum. Elimizde olmayan bu durumdan dolayı Çaycumalı hemşehrilerimin hoşgörüsüne sığınıyor, kentte bir olumsuzluk yaşanmaması için mesai mefhumu gözetmeden çalıştığımızın bilinmesini istiyorum” diyerek tamamladı._

Editör: TE Bilisim