Ak Parti’ye yakışmayan Belediye Başkanı Ömer Ünal’a hapis cezası

 Filyos’ta sürekli şaibeli iş ve işlemlerle gündeme gelen, hakkında çok sayıda yolsuzluk iddiası bulunan ve daha önce “görevi kötüye kullanmaktan” ceza alan Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, yolsuzluk ve usulsüzlük nedeniyle 5,5 ay hapis cezasına daha mahkum edildi.

Mahkeme kararında, cezanın ertelenemeyeceği hükme bağlandı.  Filyos’ta, “Burada yolsuzluk yok” şeklinde çarşaf çarşaf açıklamalar yapan Ömer Ünal’a yanıt yargıdan geldi. Beldede yaptığı yolsuzluklar nedeniyle mahkemelerden üst üste ceza alan “Yolsuz Ömer” lakaplı Ömer Ünal hakkında daha pek çok yolsuzluk iddiası bulunuyor.

Ömer Ünal hakkında, kardeşinin FETÖ’den tutuklanması nedeniyle belli makamlara kin güttüğü, bir önceki referandumda bu nedenle çalışmadığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “saygı duymadığını” ifade ederek, il başkanı aleyhinde konuştuğu belirtiliyor.

Ak Parti’ye yakışmayan, sürekli yolsuzluk haberleri ile gündeme gelen, yeşil alanları rant karşılığı imara açan, inşaat ruhsatları sırasında ortak olduğu kapı-pencere fabrikasından iki kat fiyatla malzeme alınmasını sağlayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “saygı duymadığını” ifade eden Ömer Ünal hakkında Ak Parti il ve genel merkez yönetiminin nasıl karar vereceği kamuoyunda merakla bekleniyor. 

KAYNAK: Yeni Adım Gazetesi - 

Editör: TE Bilisim