Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın usulsüz kiraya verdiği Filika Kafe ile ilgili Soruşturma İznini verdiği öğrenildi.

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Serkan Köktürk’ü Filyos Belediyesine usulsüz olarak kadroya alan ve Milli Emlak Müdürlüğü’nün arazisini yine usulsüz olarak aynı Meclis Üyesinin Kayınbiraderine kiralayan Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın yapılan şikayetler sonrası Çaycuma Kaymakamlığı’nı da resmi yazılarla yanıltmaya kalkıştı.

Milli Emlak arazisini büfe yapılmak kaydıyla ihaleye çıkarmış…

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, 02.09.2016 tarihli encümen kararı ile Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait Filyos Mendirek yanında bulunan araziyi büfe yapma kaydıyla 10 yıllığına aylık 6 bin 735 TL’ye Meclis Üyesi Serdar Köktürk’ün kayınbiraderi Savaş Arıkan’a verdi.

Kaymakamlık yıkın demiş…

Büfe yapılmak kadıyla kiraya verilen alanda kira sözleşmesine aykırı olarak büfe koşullarına uymayan daha büyük bir yapı olduğu Belediye Personeli tarafından tutanak altına alınmış. Bu tutanağın ardından Çaycuma Kaymakamlığı Mal Müdürlüğü tarafından yapılan tespitlerin ardından yapının “Kıyı Kenara aykırı” olduğu gerekçesi ile Filyos belediyesi tarafından yıkılması istenmiş.

Ömer Ünal, Devleti yanıltmaya çalıştı!

Çaycuma Kaymakamlığı’nın “Kaçak yapıyı yıkın” yazısı üzerine Filyos belediye Başkanı Ömer Ünal, alanda 6 m2’lik ir büfe yapıldığını resmi yazı ile Çaycuma Kaymakamlığına göndererek, Devleti yalan beyanda bulunmuş.

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın yalan beyanı üzerine Çaycuma Kaymakamlığı Kadastro Müdürlüğü’nün işgal olan alanda ölçüm yaptığı ve bu ölçümlere 228,00m2 olarak yapıldığının tespit edildiği, işgalin giderilip giderilmediğine dair bilgi verilmesini talep etti.

Israrla Devleti kandırmaya çalışmış…

Bu talep yazısının ardından tekrar Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın yazısında, “Kıyı mevzuatına uygun olarak yapılan kamelyalar, büfe, yeşil alanlar, açık spor alanları, açık otoparklar, yürüyüş yolları ve tuvaletler tamamen vatandaşın sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasına yöneliktir” demiş.

Kaymakamlığı kandırmak için geçmişe yönelik ruhsat düzenlemiş…

Çaycuma Kaymakamlığı’nın ön inceleme raporlarına yansıyan ifadelerde günlerce yapılan yazışmalarda Filyos belediye Başkanı Ömer Ünal’ın Devleti resmi yazılarla kandırmaya yönelik yazışmalar yaptığı ortaya çıktı.

Kaymakamlığın ısrarla “işgali yıkın” talimatına rağmen Filyos belediye Başkanı Ömer Ünal, ön inceleme sırasında işgal yapıya ait “Yapı ruhsatı ve Yapı Kullanma İzin Belgesi” verememesine rağmen, daha sonra İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatını geçmişe yönelik düzenleyerek yine Çaycuma Kaymakamlığı’nı yanıltmaya çalışmış.

Fen İşleri Müdürü görevini yapmış…

Şikayete konu olan Filika Kafenin bulunduğu Milli Emlak arazisi üzerinde yapılan incelemede Filyos belediyesi Fen İşleri Müdürü Hayati Onur’un kanun ve mevzuatlara göre hareket ettiği belirtildi.

Ömer Ünal’a soruşturma izni verildi…

Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli imzasını taşıyan ön inceleme raporunun sonuç kısmında, “İncelenen fiillerle ilgili olarak yapılan hatalı iş ve işlemlerin Belediye Başkanının tutum ve davranışlarından kaynaklandığı anlaşıldığından Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal hakkında soruşturma izni verilmesine” karar verildi.

Editör: TE Bilisim