Çaycuma Belediyesi, hava sıcaklığının artması ile ortaya çıkabilecek kötü kokuyu önlemek amacıyla çöp konteynerlerini yıkayarak dezenfekte ediyor.

Çaycuma Belediyesi, vatandaşların sağlığını göz önünde bulundurarak, oluşacak kötü kokuları, bakteri ve mikrop oluşumunu engellemek için çöp konteynırlarını yıkamaya başladı. İlçenin çeşitli mahallelerinde bulunan konteynırlar önce çöplerden arındırıldı, sonra da gelişmiş modern donanımlı yıkama ve dezenfekte aracı ile temizlendi. Temizlenen çöp konteynırları tekrar kullanıma hazır hale getirildi. İşlem sonrası konteynırlar kötü kokular ve mikroplardan arındırılarak hizmete sunuldu. Çaycuma Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki yaklaşık bin 200 konteynırı 1 ay içerisinde temizleyecek.

KONTEYNIRLARIN ÖMRÜ DE UZUYOR

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Konteynırlarımızın içini, dışını dezenfekte ediyoruz. Bu iş için özel olarak tasarlanmış araçla da yıkama yapıyoruz. Toplamda 1,200 konteynerimiz var. Hepsini temizleyeceğiz. Atılan çöpler konteynırın iç yüzeyine yapışıyor. Çöp suları da dibinde toplanıyor.  Konteynırlar boşaltılsa bile iç yüzeye yapışan çöplerle ve dipte biriken suları yüzeyini yıpratarak, paslanma ve aşınmalara yol açıyor. Ayrıca atık kalıntıları koku, mikrop, bakteri ve sinek oluşumuna, bu da, ciddi bulaşıcı hastalıklara neden oluyor. Yaptığımız bu çalışmayla kirliliklerin önüne geçtiğimiz gibi konteynırların da ömrü uzatıyoruz. Çaycuma’da yaşam kalitesini adım adım yükseltiyoruz. Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim