Çaycuma Belediyesi THM Topluluğu’nun 42.Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında “Bir başkadır benim memleketim” adıyla verdiği konser büyük ilgi gördü

Çaycuma Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu’nun, 42. Turizm Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde, Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi’nde verdiği konser büyük ilgi gördü. Şef Ayşen Köktürk yönetimindeki konseri, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çaycuma Belediyesi Meclis Üyesi Cengiz Gökçe, Çaycuma Kent Konseyi Başkanı Berna Çimsalan Özyurt, Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi Sorumlusu Ahmet Koraman ve kalabalık bir vatandaş topluluğu izledi. Konser öncesi solist Muhammet Ardıç’ın Çaycuma’yı anlatan sinevizyon gösterimi sırasında okuduğu şiir büyük alkış aldı. Konser, topluluğun seslendirdiği “İzmir benim Van benim şeref benim şan benim” ve “Bir başkadır benim memleketim” parçalarıyla başladı.

SİZDEN ALKIŞ VE TEMPO BEKLİYORUZ

Şef Ayşen Köktürk, konser arasında yaptığı konuşmada, “Turizm Haftası’nın en son 37’ncisinde biz bir konser yapmıştık. 42’ncisi yine bize nasip oldu, teşekkür ediyorum bizi arzu eden dostlarımıza. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasına da girdik. Yüce Ata’mızın ve silah arkadaşlarını sevgiyle, saygıyla yâd ediyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum. Katıldığınız için çok teşekkür ediyoruz. Samimi bir ortam istiyoruz. Türküler bizim, sizler bizimsiniz. Biz sizden alkış ve tempo bekliyoruz” dedi.

TÜRK BAYRAKLARIYLA SÖYLENEN “TÜRKİYEM” PARÇASI SALONU AYAĞA KALDIRDI

Söylenen türkülere zaman zaman izleyicilerin de eşlik ettiği konserde 25 türkü seslendirilirken, son parça olarak söylenen “Türkiyem” salonu ayağa kaldırdı. Topluluğun ellerinde Türk bayraklarıyla seslendirdiği türkü izleyicilere coşku dolu anlar yaşattı.

SAZLAR ÇALINDI, TÜRKÜLLER SÖYLENDİ BİZE ALKIŞ DÜŞTÜ

Konserin sonunda sahneye çağrılan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, şef Ayşen Köktürk’e bir buket çiçek sunarken, salona topluluğu bir kez daha alkışlattı. Başkan Kantarcı, yaptığı konuşmada, “Sazlar çalındı, türküler söylendi, bize alkış düştü. Çaycuma bu salonda hep böyle sizlerin güzelliğiyle coştu. Bu türküleri, bu cefakar arkadaşlarımız gece-gündüz çalışarak hazırladılar. Onlara teşekkür ediyorum. Tabi ki bu işe gönül veren Ayşen hanım var, ona ayrı bir alkış istiyorum” diye konuştu. Başkan Kantarcı, topluluk üyeleriyle bir de hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Editör: TE Bilisim