Çaycuma Belediyesi temmuz ayı meclis toplantısında, yeni açılan imar yollarına isimler verildi.

Çaycuma Belediyesi Meclisinin temmuz ayı toplantısı yapıldı. Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya meclis üyelerinin yanı sıra daire amirleri de katıldı. Meclis üyelerine haziran ayı içinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, mayıs ve haziran aylarında Çaycuma’da hızlı sıcak asfalt çalışmalarının yapıldığını kaydetti. Kantarcı, “Biz sadece asfaltla kalmadık hem çizgilerini yaptık hem işaretlemelerini tamamladık. Bu çalışmalarımız da bir hayli beğeni getirdi. Bu sıcak asfalt çalışmaları neredeyse her mahallemize nasip oldu” dedi. Filyos Irmağı kıyısında yapılan Yaşam Parkı projesinin devam ettiğini de belirten Başkan Kantarcı, “Pazaryerinin devamında düzenleme çalışmalarımız sürüyor. Son derece de hızlı ilerliyoruz. Burası sanıyorum çok kısa bir süre içerisinde Çaycuma halkının bu sıcak yaz günlerinde nefes almak için koşacağı mekan olacak. Nehir kenarında 4 senedir büyük çalışmalar yapıyoruz. Burası çok büyük bir alan. İnanın büyük şehirlerde bile bu kadar büyük bir alanı yok. Adım adım yapıyoruz, ilerletiyoruz. Güzel olacak inşallah” diye konuştu.

ARKEOLOG KADROSU TAHSİS EDİLDİ

Daha sonra gündem maddelerine geçildi.  İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün kadro değişikliği konulu yazısı görüşüldü. Boş bulunan şehir plancısı kadrosu arkeoloji kadrosu olarak oy birliğiyle değiştirildi. Konu hakkında bilgi veren Başkan Kantarcı, “Müze kurulumuyla ilgili çalışmalarımız var. Aynı zamanda Kadıoğlu Köyü’ndeki mozaikli alanla ilgili valiliğimizin öncülüğünde yürütülen bir çalışma var. Orası turizme açılacak. Çayır mağarasının turizme açılmasıyla ilgili de çalışmalar var. Sayın valimizin önderliğinde, turizme yönelik, Çaycuma’yı da kapsayan çok geniş çalışmalar var. Biz de, ta en başından beri müzeyle ilgili hazırlık çalışmaları yapıyoruz. Şu anda şehir plancısı lazım değil, arkeolog gerektiğinde alabilelim diye buna gerek duyduk” şeklinde konuştu.

YENİ AÇILAN SOKAKLAR İSİM ALDI

Mecliste, Türlü İşler Komisyonu’nun “Yeni Açılan İmar Yollarındaki Cadde ve Sokaklara İsim Verilmesi” başlıklı raporu da görüşüldü. Velioğlu Mahallesi’nde yeni açılan imar yoluna Atçayırı Sokak; Gemiciler Mahallesi’nde Sahilyolu Caddesi ve Alagözler Caddesi arasında açılan yeni imar yollarına 6071, 6072, 6073, 6074, 6075, 6076, 6077, 6078 ve 6079 sokak adları verildi. Yenimahalle’de Atatürk Bulvarı ile Tetik Sokak arasındaki açılan yeni yola Kaydır Sokak, Kaydır Sokak ve Tetik Sokak arasında açılan yeni imar yoluna Çolak Sokak, Atatürk Bulvarı, Yalı Caddesi, Cihan Caddesi, Mühürlü Sokak arasında açılan yeni imar yollarına 2015’den 2027’ye kadar giden sokak isimleri verildi. Çay Mahallesi ve Yeşiltepe Mahallesi sınırları içinde kalan Nadır mevkiinde açılan yollara 1000’den 1055’e kadar numaralardan oluşan sokak isimleri verildi.  Alınan bir başka kararla da İstasyon Mahallesi’ndeki Acılık Sokak ismi Yeşilyurt Sokak olarak değiştirildi.  Meclis kararıyla ağustos ayının tatil olması nedeniyle eylül ayı meclis toplantısının 5 Eylül Çarşamba günü saat 17.30’da yapılmasına karar verildi.

Editör: TE Bilisim