Yine Ömer Ünal, yine iddialar…

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın Belediyeye alacağı sözleşmeli Mimar ve Şehir Plancısı ilanını Beldede duyurmaması tepkileri neden olurken, başvuru süresini 5 gün gibi kısa bir süreye sıkıştırırken, 2 günün de hafta sonuna denk getirmesi iddiaları da beraberinde getirdi.

İmar rantları soruşturma konusu olan Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın şeffaflıktan uzak yönetim tarzı Belediyeye alınacak 2 Sözleşmeli Memur alımında da kendini gösterdi.

“Memurlar.net”te yayınlanan Sözleşmeli Mimar ve Şehir Plancısı alımında yaklaşık 80 yayın organı bulunan Zonguldak’ta hiçbir yerel gazetede ve Beldede duyurulmamasına tepki gösteren vatandaşlar imar rantları gibi memur alımında da şaibelere yer verecek tutumların sergilendiğine dikkat çektiler.

Memurlar.net’te yayınlanan Sözleşmeli Memur alımının kentte duyuru yapılmadan 8 Haziran ile 13 Haziran tarihleri arasına sıkıştıran Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın bu tarihler arasında 2 gün hafta sonu tatili olduğunu belirten vatandaşlar, hafta sonu tatiline kasıtlı olarak getirildiğini iddia ettiler.

Cevap vermek yerine gazetecilere saldırıyor…

İmar rantlarına ve kiralamalardaki usulsüz işlemlerle ilgili iddialar karşısında iddialara yanıt vermek yerine gazetecileri şantajcılıkla suçlayarak “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır” mantığı ile vatandaş nezdinde kendini aklama algısı yaratmaya çalışan Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın bu iddialara da yanıt vermesi beklenmiyor…

Araya hafta sonu giriyor…

2 Sözleşmeli memur alımı ilanında başvuru tarihi 5 gün gibi kısa bir süre tutulurken, iki günün hafta sonuna gelmesi manidar bulundu.

“08.06.2018 Cuma günü saat 08:30 ile 13.06.2018 Çarşamba günü saat 17:30 arasında Filyos Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğüne şahsen müracaat edeceklerdir. Üçüncü şahıslar eliyle, faks, posta ve elektronik posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.”

İşte Memurlar.Net’te yayınlanan Mimar ve Şehir Plancısı alım ilanı…

ZONGULDAK İLİ ÇAYCUMA İLÇESİ

FİLYOS BELEDİYE BAŞKANLIĞI

TAM ZAMANLI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI

5393 Sayılı Belediye Kanununun 49. maddesi hükümlerine göre kadro karşılığı aşağıda sınıfı, unvanı, adedi, öğrenim durumu ve başvuru şartları belirtilen 2 adet Tam Zamanlı Sözleşmeli Personel alımı yapılacaktır.

SINIFI

UNVANI

ADEDİ

EĞİTİM DURUMU

TH

MİMAR

1

Üniversitelerin Mühendislik Mimarlık Fakültelerinin Mimarlık Bölümü mezunu olmak. (En az 4 yıllık lisans)

TH

ŞEHİR

PLANCISI

1

Üniversitelerin Mimarlık Fakültelerinin Şehir ve Bölge Planlama Bölümü mezunu olmak (En az 4 yıllık lisans)

BAŞVURU ŞARTLARI

1- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesi A fıkrasında belirtilen şartları taşımak.

2- Görevini devamlı yapmasına engel olacak sağlık problemi olmamak.

3- Başka bir kamu kurumunda sözleşmeli olarak çalışıyor olmamak.

4- Türkiye sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak,

5- Erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak,

6- Mesleğinde en az 5 yıl deneyimli olmak.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLEN BELGELER

1 -Öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı ya da noter onaylı sureti.

2- Nüfus cüzdanı fotokopisi

3- Yerleşim yeri belgesi

4- Sağlık raporu

5- Erkek adaylar için askerlikle ilgili durumunu gösterir belge,

6- Adli sicil kaydı

7. Kamu haklarından mahrum bulunmadığına ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun

48/A-5'inci maddesinde belirtilen suçlardan mahkum olmadığına dair beyanı,

8. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu (fotoğraflı 3 suret),

9. Başka bir kurumda sözleşmeli olarak çalışmadığına dair beyanı,

BAŞVURU SÜRESİ VE YERİ

Yukarıda belirtilen şartları taşıyan adaylar, istenilen belgeler ile birlikte 08.06.2018 Cuma günü saat 08:30 ile 13.06.2018 Çarşamba günü saat 17:30 arasında Filyos Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğüne şahsen müracaat edeceklerdir. Üçüncü şahıslar eliyle, faks, posta ve elektronik posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

(Adayların başvuru veya atama işlemleri için istenen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve göreve başlatılmaz. Göreve başlatılmış olsalar dahi atamaları iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyusunda bulunulacaktır.)

SINAV

Adaylar sözlü mülakata ve uygulamaya tabi tutulacaklardır.

Sözlü mülakat tarihi: 18.06.2018 Pazartesi günü saat 14.00

Yer: Filyos Belediyesi Meclis Salonu

Ömer ÜNAL

Filyos Belediye Başkanı

Editör: TE Bilisim