Mevcut Başkan Mustafa Özkan ve eski Başkan Şenol Çakar’ın aday olmadığı kongrede yeni seçilen yönetim kendi aralarından başkanını seçecek.

Manda Birliği kurucusu, eski Başkan Şenol Çakar, Manda Birliği’nin kurulduğunda 200 olan hayvan sayısının kısa sürede sekiz kat yükseldiğini söyleyerek, bu güne kadar desteği geçenlere teşekkür etti.

Çakar, “Kurulduğumuz günde 200 olan hayvan sayımızı bugüne kadar yapmış olduğumuz başarılı çalışmaları ile hayvan sayımızı sekiz kat artırarak Zonguldak İlinde ve Türkiye ‘de çok başarılı işlere imza attık. Üyelerimizin eğitilmesi, seminerler düzenlenmesi, Manda sayısının artırılması için ilgili ve yetkililer ile görüşülerek sayının çoğaltılması sağlanılmış ve bununla ilgili İlimize katma değer yaratılması yönünde başarılı girişimlerde bulunulmuştur. Buna paralel İlimizde Manda sayısı ve ürünlerinin işlenmesi ve satılması için yetiştiricilerimize destek olunarak gerek Merkez Birliği çalışmaları  ve de gerekse sahadaki çalışmalar ile başarılı neticeler alınmıştır. Halk Eli Manda Islahı Projesine dahil olmak için istenilen sayı tamamlanmış gerek Birliğimiz gerek İl Müdürümüz gerekse Milletvekillerimiz vasıtası ile Bakanlığa müracaat edilmiş fakat tasarruf tedbirleri nedeniyle sayımızın yeterli olması uygun olduğu halde Bakanlık tarafından projeye dahil edilememiştir. Bundaki tek sıkıntı tasarruf tedbirlerinin bu dönemde yapılması ve Bakanlığın yeterli bütçesi olmamasından kaynaklanmıştır. Birliğin ayakta kalabilmesi için bu projeye dahil edilmememizden dolayı Birliğin masraflarını karşılaması ve çalışmalarını yapabilmesi mümkün olamamasına sebep olmuştur. Fakat İlimizdeki Manda popülasyonunun artırılması ve bununla ilgili iş kollarının çoğalması en büyük mutluluğumuzdur. Bizler gelinen bu başarılı noktadan sonra sizleri borç altında bırakmamak için önümüzdeki günlerde bırakmayı düşünüyorduk.Fakat talep olunca Genel Kurul öne çekilerek bırakılması uygun görülmüştür.Sizlerden şu ana kadar hiçbir aidat alınmamıştır.Yardım istenilmemiştir.Kimseye de bu konuda yük getirilmemiştir.Bundan sonra yapılacak çalışmalar için biz tertemiz bir şekilde Birliğe bırakıyoruz.

-Çalışmalarımızda bizlere destek olan ve Birliğin kurulması için çalışma yapmamızı sağlayan AYNUR ABLA ÇAYCUMA MANDA YOĞURDU İşletmesinin sahibi AYNUR ÇAKAR’a, dönemin Bakanı Sayın FARUK ÇELİK’e, dönemin Milletvekilleri Sayın ÖZCAN ULUPINAR, FARUK ÇATIROĞLU’na, şimdiki Zonguldak İl Müdürü CEMALETTİN ÇATAKLI’ya ve İl Müdürlüğü çalışanlarına, Çaycuma İlçe Müdürü COŞKUN ULUTAŞ ve İlçe Personeline, İstanbul ve Bartın Manda Birliği Başkan ve Teknik Personeline, BAKKAYA İl Genel Meclisine, dönemin Valisi Sayın AHMET ÇINAR ve şimdiki Valimiz ERDOĞAN BEKTAŞ ‘a, Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü ve Gıda Mühendisliği Bölümüne, dönemin Çaycuma Kaymakamları Sayın HASAN YAMAN ve SERCAN KEÇELİ’ye, Perşembe Belediye Başkanı Sayın İSMAİL İNAM’a, Zonguldak TSO Başkanı Sayın METİN DEMİR, Genel Sekreter MUHARREM SARIKAYA ve MUSTAFA ÖZKAN ‘a, bizim ile beraber çok büyük istek ve azimle beraber kuruculuğunu yaptığımız Kurucu Üyelerimize ve çalışmalarımızı duyuran Basınımıza çok teşekkür ediyoruz.Ayrıca Merkez Birliği Genel Sekreteri HADİ KAYHAN ‘a ve diğer Birlik Başkan  ve Yöneticilerine çok teşekkür ederiz.

-Diğer bize destek olan, gönül birliği yapan, her konuda yanımızda olup bize yardımcı olan herkese teşekkürü bir borç biliriz.

-Yapılan bu çalışmalar yok olmaya başlayan hayvancılığımızı İlimizde ve Türkiye ‘de istenilen seviyeye gelinmesi için yol haritası olmuştur.Sayın Bakanımız ile yaptığımız görüşmede Birliğimizin Proje kapsamına girmemesi ve bizlerin önümüzdeki süreçte çalışmalarımızdan alı koymayacaktır. Yeni seçilen arkadaşlara başarılar dileriz.İhtiyaç olduğunda çalışmalara her yönden destek olmaya devam edeceğiz.Sizlerin üzerimizde hakkı var ise helal ediniz, bizlerde sizlere helal ediyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim