Çağdaş Gazeteciler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Ayaroğlu, Uğur Mumcu'yu andı.



 



Ayaroğlu, "24 Ocak 1993 Pazar günü arabasına yerleştirilen bomba ile katledilen Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, özlemle anılıyor.



Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 25. yılında, Zonguldak’ta çeşitli etkinliklerle anılacak. Basın ve Demokrasi şehidi için saat 18.00’da Uğur Mumcu’nun özel arşivinden oluşan “Sönmeyen Işık Uğur Mumcu” fotoğraf sergisi Zonguldaklılarla buluşacak. Çağdaş Gazeteciler Derneği Zonguldak Şubesi ile Zonguldak Demokrasi Platformu tarafından ortaklaşa düzenlenen sergi, TMMOB Maden Mühendisleri Odası’nda açılacak. Sergi 26 Ocak’a kadar açık kacak.



Serginin ardından; Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı ve CHP 24. Dönem İstanbul Milletvekili Umut Oran ile Cumhuriyet Gazetesi Haber Koordinatörü Aykut Küçükkaya Uğur Mumcu’yu anlatacaklar.



Araştırmacı gazeteciliğin duayen ismi olarak hafızalarda yer edinen, bombalı saldırı ile yaşamını yitiren Mumcu, faili meçhul cinayetlere kurban giden ne ilk ne de son isim oldu. Uğur Mumcu cinayetinin tam olarak kimler tarafından gerçekleştirildiği sorusu aradan geçen 25 yıla rağmen de yanıt bulabilmiş değil.



Mumcu, yaşamı boyunca Fettullah Gülen terör örgütüne dikkat çekerek “Hukuk fakültesinde okuyup da daha önce imam hatip mezunu olanlara burs veriyorlar. Burs verilen öğrenciler de sınavsız yargıç ve savcı oluyorlar. 2000 yılına doğru baktığımızda, vali ilahiyat fakültesi mezunu, emniyet müdürü İslam enstitüsü mezunu, kaymakam imam hatip mezunu olacak” diyordu.



Tarih Sevgili Uğur Mumcuyu bir kez daha haklı çıkarmıştır…



Bana göre Bu karanlık cinayetin arkasındaki güç 15 Temmuz ihanetine kalkışan parelel yapılanmadır.



 
Editör: TE Bilisim