AK Partili Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci'ye Devrekli gazetecilerde tepki göstermeye başladı.

Göreve başladığı günden bu yana Devrek Meydanı'nda yaptığı tutarsız çalışmalarla Belediyenin parasını çarcur eden, hem de vatandaşın tepkisini toplayan Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci'nin son bombası Devrek'in simgesi haline gelen Baston Heykeli yerine uyduruk bir heykel dikmesi oldu.

İmar Kanunu başta olmak üzere ihaleler ve Belediye'ye kesilen faturalarla ilgili muhalefetin ve medyanın desteğini bu güne kadar arkasına alan Mustafa Semerci'nin yaptığı uyduruk işler tepki toplamaya başladı.

İşte Gazeteci İbrahim Tığ'ın "Devrek Belediyesi ne kadar uyduruk iş varsa onu yapıyor..." haberi...

-İbrahim Tığ-

     Devrek Belediyesi ne kadar uyduruk iş varsa onu yapıyor. Hiçbir ilgisi olmadığı halde Cihannüma Derneği’nin konferans faturalarını ödeyen Devrek Belediyesi şimdi de Devrek’in sembolü baston anıtını uyduruk bir hale soktu.

    Daha önceki Baston Anıtı’nı alan düzenlemesini bahane ederek kaldıran Devrek Belediyesi şimdi de uyduruk bir baston anıtı yaptırarak Cumhuriyet Alanı’na koydu.

    Baston anıtından başka her şeye benzeyen anıta vatandaşlar tepki gösteriyor. Devrek’e yakışmayan bu uyduruk bastoncu anıtı için Baston Ustası Ali Akçasu şunları söyledi:

    “Biz eski bastoncu anıtını istiyoruz. Buraya dikilen bu anıt hiçbir bastoncuyu ve Devrek’i temsil etmiyor. Uyduruk bir baston anıtı dikmişler, ne ipi var ne sapı. Başkan Semerci bunu derhal kaldırmalıdır. Buraya bizi yansıtan heykel konulmalı ya da eskisi getirilmelidir. Başkan Semerci’yi kınıyorum.”dedi.

    CHP Devrek Belediye Meclisi Üyesi Faik Mekik de  yeni heykele sosyal medyadan tepki gösterdi. Mekik tepkisinde şu görüşlere yer verdi; “Yazıklar olsun. Devrek’in Simgesi Baston ve Ustaları Heykelini yerinden söküp yerlerde süründürenlere... Yazıklar olsun. Ağaçları kesip, yeşili yok edenlere...Yazıklar olsun, kaderin böylesine”

    Bir başka vatandaş Şazi Sivişoğlu da tepkisini şöyle dile getirdi:

    “Devrek’in incisi el emeği bastonumuz ve baston heykelimiz çevre düzenlemesi adı altında kaldırılmıştı. Evet yerine yenisini koydular ama Devrek Belediyesine sanırım meydan dar geldi. Baston ustası heykelini o kadar küçük yapmışlar ki bulabilirseniz meydanda ne ala!”

    Bölge Haber gazetesi olarak Başkan Mustafa Semerci’ye soruyoruz:

Editör: TE Bilisim