Çöpe verilen itfaiyeciler faciayı önledi

Önceki Belediye Başkanı Mustafa Semerci tarafından sürekli sürülen ve mahkeme kararları ile tekrar göreve gelmesine rağmen yine Semerci tarafından sürgün edilen Belediye Başkan Yardımcısı, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’un yerel seçimlerin ardından Zonguldak’ın en başarılı AKEM ekibini dağıtması tepkilere neden oldu.

Devrek Su Altı Arama Kurtarma Ekibi (AKEM) Başkanı Abdurrahim Altuntaş ve Özcan Tığlı’yı Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevlendiren Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’un profesyonel ekibi dağıtarak yerlerine iş bilmeyen ekibi getirmesi nedeniyle önceki akşam yaşanan ve 14 kişinin hayati tehlike yaşaması sosyal medya hesaplarında ciddi eleştirilere neden oldu.

 Olay yerinde yaşadıklarını anlatan Devrekli vatandaş, verilen siyasi kararı eleştirirken AKEM ekibinin tekrar göreve getirilmesi gerektiğini belirterek, “Çok değerli Arkadaşlarım güzel Devrek’imizin güzel insanları dün akşam yaşanan komşumun Uğur AYDEMİR kardeşimizin evinde çıkan yangında olay yerine ilk ulaşan ve canlı olarak her şeyi yaşayan olarak 4. kattaki bayanın can havli ile çocuğu kucağına almış sallıyor aşağıya atacak aşağıdan bağırıyoruz atma sakın yapma bu arada itfaiye geldi branda istiyoruz yok maske istiyoruz yok oksijen yok itfaiyenin asansörü ile almaya çalışacağız fakat olacak ya oda çalışmaz bir koşuşturma sağolsun itfaiyede deneyimli olan fakat neyazikki çöpe verilen değerli arkadaşlarımız evlerinden giyinip acele olarak olay yerine geldiler hiç beklemeksizin olaya müdahil oldular ve ateşe kendilerini siper yaparak yangını söndürdüler. Değerli arkadaşlar burada siyasi görüşü kimin ne olursa olsun burada can önemli bunu hiç düşün meden art niyet taşımadan kabullenmemiz lazım ve Devrek belediyesi acil olarak bukonuda daha deneyimli ve tesisatlı bir İtfaiye organize etmesi gerekir asla görev yeri değişen arkadaşlarımız yerlerine iade edilmesi gerekir bugün Uğur AYDEMİR kardeşimiz yarın bana diğer gün herkezin başına gelebilir ALLAH bizleri yangınlardan sel felaketlerinden korusun. En sevinçli olan tarafı can kaybının olmaması. Uğur AYDEMİR kardeşimize çok geçmiş olsun.

Editör: TE Bilisim