Devrek'te yayın yapan Bölge Haber gazetesi, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci'nin imar usulsüzlerinden birini gündeme getirdi.

İşte o haber:

     Devrek’te ilk kez 7 ve 8 katlı bina yapılmasına ruhsat izni verildi. Devrek, Ankara asfaltı üzeri Eski İtfaiye Alanında Karagülmez İnşaat’a ait inşaata Devrek Belediyesi 8 kat yapma izni verdi. Belediye, yine aynı inşaat firmasının pazaryeri İş Bankası arkasındaki inşaatına da 7 kat yapma izni verdi.

    Devrek Belediyesi daha önce yüksek fiyatla sattığı Karagülmez İnşaat’a “kıyak” geçerek Eski İtfaiye Alanındaki inşaatına 8 kat yapma izni verdi.

    Devrek’te inşaat yapılma izni Z (Zemin)+4 iken Karagülmez İnşaat firmasına 7 ve 8 kat inşaat yapma izni veren Devrek Belediyesi’nin bu tavrı eleştirilere neden oldu.

    Eski İtfaiye Alanı’na Karagülmez İnşaat tarafından yapılan inşaatın kodu normal olarak Ankara asfaltı cephesinden hesaplanması gerekirken -40 metrelik yol olması, ana cadde, bulvarın kod için baz alınmasını öngürüyor- Kayalık Sokak’tan alınması da olayın usülsüzlüğünü kanıtlıyor. Anacaddenin olduğu yerde ara sokaktan kot alınamaz ilkesi varken Devrek Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğünün “akçeli” işleri birilerine “kıyak” geçildiğini gösteriyor!...

     Bu duruma Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci’nin de göz yumması, İtfaiye binasını yüksek fiyata sattığı ve bunun karşılığında yüksek kata göz yumduğu şeklinde yorumlanıyor.

    Karagülmez İnşaat’ın bir başka yaptığı bina da Pazaryerinde bulunuyor. Bu alanın düz olması bodrum kat gerektirmezken, firma bodrum yapmış ve Bitişik Nizam 5 kat olması gerekirken de 7.kat inşaatı sürüyor. Bir de çatı arası yapılacak olduğundan buraya da bina 8 kat izni verilmiş oluyor.

Kaynak: Bölge Haber Gazetesi

Editör: TE Bilisim