Zonguldak Çaycumalı olan ve Almanya’da önemli Gazetelerde çalışarak emekli olan Gazeteci Cevdet Albay, Devrek Belediyespor ve Başkan Mustafa Semerci hakkında Semerci’nin Gurbetçilere kapılarını  kapattı, parayı getirdiniz mi, 100 bin Avro nerede gibi yazıyı kalemine almaştı.  Aybay’ın açıklaması sonrasında Mustafa Semerci, Ünlü oyuncu Mesut Özil’in tesisler için gönderdiği paranın “100 bin Avro’nun nerede” olayının açıklamasını yapmazken, gurbetçiler hakkından açıklama yaptı. 

Bölgesel Amatör Lig 10. Grupta mücadele edecek olan  Devrek Belediyespor’da kulüp başkanı ve aynı zamanda Belediye Başkanı olan Mustafa Semerci, Devrek Belediyespor ve Almanya’da bulanan gurbetçiler hakkında açıklamalarda bulundu. 

Semerci yaptığı açıklamada, “Bayram öncesi Almanya’da yaşayan Metiner Çeribaş ve birkaç arkadaşı Devrek Belediyespor’a maddi ve manevi destek olacaklarını ve bizlerle görüşmek istediklerini belirttiler. Görüştük, dinledik. Bayram sonrasında siz de biz de dersimizi çalışalım tekrar görüşelim diyerek ayrıldık.

Bayram sonrasında toplandık. Anlattılar, dinledik. İstekleri ; Yardım edebilmeleri için yönetime girmeleri gerektiğini belirttiler. Biz de Olağanüstü Genel Kurul yapılması gerektiğini , bunun  hemen mümkün olmadığını, zamana ihtiyacımız olduğunu söyledik. Bu arada bu işlemleri beklemeden 2-3 adet kaliteli gurbetçilerden futbolcu getirmelerini istedik. Olur dediler.

Bir şart daha ileri sürdüler. Almanya’da 80.000 gurbetçimiz olduğunu onlardan aidat toplamak , geceler düzenleyebilmek , temsilcilik kurabilmek için yetki belgesi istediler.

Bizler, Almanya’daki yasaları bilmiyoruz Avrupa Devrekliler Derneği var, Şahin Tabakoğlu ve Cengiz Kösecik’ten gerekli bilgileri alırız.

Bu arada bu para toplama işinin çok hassas konu olduğunu, daha önceleri de yurtdışındaki vatandaşlarımızdan duygu sömürüsü yapılarak, yolsuzluklar yapıldığını belirttik. En kısa zamanda derslerimize çalışarak tekrar görüşmek üzere ayrıldık. Bu görüşme sonrasından 2-3 saat sonra işbirliğinden vazgeçtiklerini öğrendik.

İşbirliğinden vazgeçmeleri onların takdiridir. Bu kararlarına saygı duyuyoruz. Devrekspor’a yardım konusunda ki sürdükleri şartların birçoğunun yasal zemini bulunmamaktaydı. Fakat ilgileri konusunda yine de teşekkür ederiz”dedi

*****

İŞTE CEVDET ALBAY’IN YAZISI…

Devrek Belediye Spor’a Almanya’dan destek sağlamak amacı ile harekete geçen gurbetçiler ve işadamları, Belediye Başkanı Mustafa Semerci ile ikinci kez masaya oturdu ancak müzakereler Semerci’nin tutumu yüzünden sonuçsuz kaldı.

BAL Ligi’nde oynayan takımın bu sezon maddi sıkıntıları aşamazsa küme düşme ihtimali çok yüksek görünüyor. Takımın bel kemiği orta sahada oyuncu eksikliği ve gurubunda İstanbul takımlarının yer alması Teknik Direktör Bülent Öztürk’ü derin düşündürüyor.

Takımın Belediye bütçesine ayrı bir yük olduğunu söyleyen başkan Semerci, kapıları gurbetçilere açmadı. Kongre kararı alınması konusunda karar değiştirmesi gurbetçi komitesinde olumsuz hava yarattı.

Toplantının başında “ para işini halledelim. Bize para ve futbolcu lazım. Önce para getirin sonra neler olabileceğine bakarız” dedi.

Aynı Semerci; “Devrek Spor bizim. Biz bu takıma geçmişte yaptığımız yardımları yapma imkanlarımız yok. Takımı ayakta tutamazsak küme düşer. Yıllık 1 milyon gider var ” diye konuştu.

Bunun üzerine gurbetçiler; “ biz sizinle birlikte takımın sorunlarını nasıl çözebiliriz diye çözüm arayışı için iyi niyetle çaba göstermek istiyoruz . Siz, içinde olmadığımız yönetime para ve futbolcu talep ediyorsunuz. Kongre kararı alın, yönetime girelim. Takım belediyeye yük olmaktan çıksın, gerisi kolay bizim imkanlarımız var. ” diye görüş bildirerek kongre kararı talebinde bulundular.

Semerci, Ekim ayından önce kongrenin mümkün olmayacağını, lig başlamadan önce maddi sıkıntıların giderilmesi için para ve futbolcu istedi.

PARA GETİRDİNİZ Mİ?

İkinci kez gurbetçilerle masaya oturan Semerci toplantının başında konuşmasına, “Dersinize çalıştınız mı? Para getirdiniz mi? sorusu ile başladı. Bu sözler masada oturanlara soğuk duş gibi geldiyse de bozuntuya veren olmadı. Gurbetçiler adına söz alan Metiner Çeribaş, nasıl ve neler yapılması gerektiğini sıraladı. Semerci’den Almanya’da Devrek Belediye Spor için temsilcilik açılması talebini yineledi. Almanya’da açılacak temsilciliğin takıma genç gurbetçi futbolcu kazandırma ve maddi destek konularında işadamları ile kurulacak irtibatların hazır olduğuna vurgu yaparak, Almanya’da yaşayan 80 bin dolayında Devrekli gurbetçi desteğinin sağlanabileceğini belirtti.

Başkan Semerci bu konuşmanın üzerine; “ Bu böyle olmaz, ben para ve futbolcu katkısı istiyorum. Bu işler hassas konular. Yoğurdu üfleyerek yemek lazım. Takımın sorumluluğu bende. Bu günden yarına yönetim değişikliği olmaz.” diyerek ilk toplantıda sıcak baktığı kongre kararını ikinci görüşmede sudan bahaneler bulmaya çalıştı.

Takımın yönetim kurulunda bulunan bazı üyeler Semerci ve yanındaki yönetime eleştiriler yağdırıyor. Takımın kötü yönetildiğini, Semerci’nin yönetime dışarıdan başkalarının girmesine olumlu yaklaşmadığını ve takımı, halkın takımı yapmamak için gereksiz bahaneler öne sürmesinin altında yatan nedenler olabileceğini belirtiyor, Semerci’nin sudan bahaneler peşinde takımı küme düşüreceğinin altını çizdiğini öne sürmekteler.

Devrek Belediye Spor’da Genel Kaptanlık görevini yapan Yönetim Kurulunda üyesi Siyami Kaymaz sosyal medya üzerinden açıklama yaparak görevinden istifa etti. Aynı görevde bulunan Bekir Kayaaltı Semerci’nin zorlaması ile istifa ettirildi.

ÖZİL TESİSLERİ KAZANI KAYNATACAK

Devrekli Ünlü Futbolcu Mesut Özil’in amcası Cevdet Özil, Devrek Belediye Spor’a katkı olsun diye 70 yataklı Mesut Özil Tesisi’nin halen bitmemesinden şikayetçi.

Cevdet Özil; “Bükrü İnşaat ile 250 bin Avro tutarında sözleşme yapıldı. Tesis kaba inşaat halinde kaldı. Üçüncü katı Belediye Başkanı Semerci belediye imkanları ile yapıldıĞINI söylerken,

“Ben bilmiyorum, neler yapıldı neler oldu. izim haberimiz yok, bilgimiz dahili dışında olan işler ” diye çelişkili konuşma yapıyor. Bu durum Özil ailesini son derece rahatsız ediyor. Bu iş daha da ileri giderse sokağın başına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Mesut Özil tabelasını ve sokağa verilen ismi kaldırabiliriz. Biz aile olarak Devrek Belediye Spor’da katkımız olsun istiyoruz ancak doğru gitmeyen şeyler var ” diye tepkisini dile getiriyor.

İki yıl önce yapılan sözleşmeye göre tesisin geçtiğimiz Temmuz ayında tamamlanması gereken tesisin bitirilememesi “kazan kaynatacak” gibi görünüyor.

Özil ailesinin Bükrü İnşaat ile yaptığı sözleşmeye göre tesisin toplam maliyeti 250 bin Avro. 200 bin Avro ön ödeme yapılmış, ancak tesise 100 bin Avro harcama yapıldığı tahmin ediliyor. Tesis halen kaba inşaatta bekliyor.

Bu durumda ortada, 100 bin Avro’nun nerede olduğu sorusu yanıt bulamıyor. Sözleşmeye göre geriye kalan 50 bin Avro ödeme tesis tamamlandıktan sonra yapılacak.

Bu konuda Mesut Özil’in kardeşi, aynı zamanda menajeri olan Mutlu Özil amca Cevdet Özil arasında tesis hakkında ikili görüşme gerçekleşti. Almanya’da yaşayan Mutlu Özil Devrek Belediye Spor’a katkıların devam edeceği yönünde görüş bildirerek, gurbetçilerin başlattığı oluşumu desteklediği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim