Devrek Kaymakam Vekili Mehmet Soylu, Devrek'e bağlı Sofular Köyüne ziyarette bulunarak vatandaşların sorun ve sıkıntılarını yerinde dinledi.  Burada köyde devam eden ve tamamlanan çalışmaları yerinde inceleme fırsatı bularak bu vesilesiyle hem köyün hem vatandaşların sorun ve sıkıntılarını yerinde tespit ediyor. Köy sakinlerinin sorun ve taleplerini yerinde dinleyen Kaymakama iletilen sorunların çözümü noktasında ilgili kurum amirlerine gerekli talimatları verdi.  Soylu burada yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi “Köy sakinlerimizi, köylerinde ziyaret ederek sorunlarını ve isteklerini ilk ağızdan dinlemek istedik. İletilen talepleri değerlendirmeye alıyoruz. Acil çözüm gerektirenleri tespit edip, çözüm üretmeye gayret ediyoruz. Hedefimiz, ilçemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın yaşam koşullarını iyileştirmek ve en iyi koşullarda hayatlarını sürdürmelerini sağlamaktır. Bizim gayretlerimiz vatandaşlarımızın huzuru, refahı, mutluluğu ve aynı zamanda devletimizin onlara uzanan elleri olduğumuzu göstermek, onların her zaman yanında olduğumuzu bilmelerini sağlamaktır” dedi.

Kaymakam daha sonra sırasıyla 16 Mayıs 2001 yılında askeri uçağın düşmesi sonucunda Diyarbakır Akçadağ kırsalında şehit düşen Hava Füze Onbaşı Mehmet Ali KARABUDAK ve 31 Mart 2008 yılında Şırnak Bestler Deresi kırsalında terör örgütü mensupları ile çıkan çatışma sonucu şehit olan Piyade Yüzbaşı Hasan HATIL’ın Sofular köyünde bulunan ailelerine ziyaret gerçekleştirdi. Şehitlerimizin aileleri ile görüşerek talep ve sorunlarını dinledi. Kaymakamımız şehit ailelerini ziyaretlerinin ardından şehitlerimiz Piyade Yüzbaşı Hasan HATIL ve Hava Füze Onbaşı Mehmet Ali KARABUDAK’ın Sofular köyünde bulunan kabirlerine ziyaret gerçekleştirerek dua etti. Sayın SOYLU burada da bir açıklama yaparak “Şehit ailelerinin her zaman yanlarında olduklarını, olmaya da devam edeceklerini ifade eden Kaymakamımız Sayın SOYLU, “Şehitlerimizin, aileleri bizlere emanet. Onlar bizim en kıymetlilerimiz. Onlarla gönül bağımızı güçlendirmeye, her türlü taleplerini karşılamaya devam edeceğiz. Beni bir evlatları olarak görmelerini arzu ettiğim şehitlerimizin anneleri ve babaları ile yakınlarına kapılarımız sonuna kadar açık olacak, şehitlerimizin yakınlarının her zaman emrindeyim.” dedi.

Kaymakam ziyaretleri sırasında İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Serkan KOPARAN ve İlçe Özel İdare Müdürü İlyas AÇIK’da eşlik ettiler.

Editör: TE Bilisim