Haber: Seyfi BOYRAZ

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurmayları, Ereğli’de mevcut Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Uysal ile seçimi kazanamayacakları ihtimalinin ağır basması üzerine harekete geçti.

Ak Parti Zonguldak milletvekillerinden bir tanesi, parti içinde sözü geçen birini arayarak, küçük çaplı bir temayül yoklaması yaptı. O milletvekili aradığı kişiye, ‘Hüseyin Uysal ile seçimi kazanabilir miyiz’ sorusunu sordu ve ‘hayır’ cevabını aldı. Ardından, ‘Erol Şahin ile seçimi kazanabilir miyiz’ sorusuna yine ‘hayır’ cevabını aldı. Milletvekili son olarak, ‘Halil Posbıyık ile seçimi kazanabilir miyiz’ sorusunu sordu ve sonunda beklediği ‘evet’ cevabını aldı.

Kim bu milletvekili?

Ereğli gündemine damgasını vuran bu gelişmenin ardından, şimdi herkes, ‘Halil Posbıyık’ı aday yapmak isteyen milletvekili kim’ sorusunun cevabını arıyor. Bu milletvekilinin ise Polat Türkmen veya Hamdi Uçar olduğu tahmin ediliyor. Diğer taraftan partiye emek vermiş, partisi için yıllarca maddi ve manevi olarak mücadele etmiş aday adayları ve parti tabanının böyle bir transfere nasıl tepki vereceği merak konusunu haline geldi.

Editör: TE Bilisim