4 buçuk yıldır Ereğli belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten ve aday adayı olmak için bu görevinden istifa eden, Ereğli Belediyesi’nin ‘hanım ağası’ Esra Alpago radyo programında konuştu. Alpago, Başkan Hüseyin Uysal’ın projelerinin lütuf değil, görev olduğunu söyledi.

Ereğli FM Radyosu’na konuşan, Ak Parti Ereğli Belediye Başkan Adayı Adayı Esra Alpago, yaptığı çarpıcı açıklamalarla, 4 buçuk yıl yardımcılığını yaptığı Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a göndermelerde bulundu.

‘Lütuf değil, asli görev’
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın kent meydanı, yer altı otoparkı, yüzme havuzu ve kültür merkezi gibi projelerin, belediyenin asli görevi olduğunu dile getiren Esra Alpago;

“Belediye su konuşunda eleştirildi bunu bir kenara bırakalım. Kent Meydanı Projesi eleştiri alıyor bunu da bir kenara bırakalım. Niye bunları bırakalım diyorum biliyor musunuz? Su, yeraltı otoparkı, Atatürk Kültür Merkezi, yüzme havuzu, yol, su, elektrik, asfalt, beton bunlar belediyenin asli görevleridir. Biz bunları yapmak ile vatandaşa bir lütufta bulunmuyoruz” dedi.

‘Meclis üyesi olarak ne yapacağım’
Ereğli Belediye Başkanı olmak için kendini ortaya koyduğunun altını çizen Esra Alpago, bir aday etrafında birleşme konusunda da kendisine teklif gelmediğini vurguladı. Aday yapılmadığı takdirde meclis üyesi adayı olmayacağının da sinyalini veren Alpago, ‘4 buçuk yıldır belediye başkan yardımcılığı yapıyorum. Bu saatten sonra belediye meclis üyesi olarak ne yapacağım? Ben, başkan olmak için ortaya koydum kendimi’ diye konuştu. (Haber: Seyfi BOYRAZ)

Editör: TE Bilisim