Ereğli Fotoğraf Sanatı Amatörleri Derneği (KEFSAD) tarafından Atatürk Kültür Merkezi Vedat Can Sergi Salonu’nda “Fotoğraflarla Ereğli” sergisi düzenlendi. Sergide, Ereğlili fotoğrafçı ve arşivci Engin Öztabak’ın ilçe tarihinin ağırlıklı olarak Cumhuriyet dönemine ışık tutan fotoğrafları yer aldı. Serginin açılışını Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Fotoğrafçı ve arşivci Engin Öztabak, BEÜ Öğretim Üyeleri Hasan Köşker ve Fatih Ercan birlikte gerçekleştirdi.

Açılışın ardından protokol ve davetliler sergide yer alan fotoğrafları inceledi, fotoğraflar ve çekildikleri dönemler konusunda bilgi aldı. Sergide, antika fotoğraf makineleri ve fotoğrafçılık malzemeleri de yer aldı.

RESİM SERGİSİNİ  UYSAL VE POSBIYIK BİRLİKTE YAPTI

Öte yandan, Atatürk Kültür Merkezi Osman Zeki Oral Sergi Salonu’nda ise Seyhan Köse Karasu’nun Renk Kuşağı Resim Atölyesi öğrencilerinin resimlerinden oluşan resim sergisi de kapılarını davetlilere açtı. Serginin açılış kurdelesini Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve önceki dönem Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık birlikte kesti.  Davetliler, açılıştan sonra sergide bulunan resimler konusunda sanatçı Karasu ve resimleri yapan öğrencilerden bilgi alarak sergiyi gezdi. Sergi, 22 Nisan Pazar akşamına kadar açık kalacak.

Editör: TE Bilisim