Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları yönetiminin haberimizle ilgili yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi;

"13.09.2019 tarihinde “http://www.tempogazetesi.com” yayımlanan haberde özetle Erdemir’in işçilerin tazminatlarına el koyduğu, Erdemir’in istihdam politikasının objektif esaslara dayanmadığı, Erdemir’in vurgun yaptığı, Erdemir’in haksız kazanç elde ettiği, ileri sürülmektedir. Haberin gerçekleri yansıtmadığını belirtmek isteriz.

Habere konu edilen uygulamada iş sözleşmesinin sona erdirilmesini bizzat işçi talep etmektedir. Erdemir tarafından işçinin iş sözleşmesini feshetmesi söz konusu olmadığı gibi kanunen ihbar tazminatı da söz konusu değildir. Bu sebeple haberde yer aldığı şekilde Erdemir’in işçilerin ihbar tazminatlarına el koyduğu iddiası tamamen asılsızdır.

Habere konu mevcut çalışanın yerine işe alımı uygulamasında ise süreç; çalışanın bir dilekçe ile ilgili birime müracaat etmesi ile başlamaktadır. Erdemir’in kendi işçileri ile karşılıklı aidiyet duygusunun bir yansıması olarak değerlendirilebilecek bu uygulama kapsamında; bir çalışan emekli olmak üzere işten ayrılırken bu uygulama ile Erdemir çalışanının çocuğu Erdemir tarafından belirlenen işe alım kriterlerini sağlaması halinde mülakata çağrılmakta, adayın insan kaynakları ve ilgili ünite mülakatlarında değerlendirilmesi ve adayın gerekli kriterleri sağlaması ön şartıyla kişinin işe alınması söz konusu olmaktadır.

Halka açık bir şirket olan Erdemir’de, gerek tabi olduğu kurumsal yönetim ilkeleri, gerek OYAK Grubu Şirketlerinin uymak zorunda olduğu ilkeler ve gerekse kuruluşundan bugüne sürdürdüğü kurumsal yönetimi çerçevesinde ihtiyaç duyulan yerlerde istihdam edilecek kişilerde aranılacak kriterler ve bu kriterlere göre işçilerin nasıl istihdam edileceği objektif düzenlemeler ile belirlenmektedir. Böyle bir ihtiyaç doğduğunda ilgili prosedürler çerçevesinde işlem yapılmakta ve Erdemir’in ihtiyaçlarına uygun kişiler işbaşı yapmaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunarız, saygılarımızla."

Editör: TE Bilisim