Ereğli’de yaşanan imar uygulamaları hakkında her geçen gün yeni bir iddia ortaya atılıyor. Bu sefer de Ereğli Belediyesi’nin, özellikle imar konusunda kişiye öze uygulamalarla, yine kişiye özel rant sağladığı ileri sürüldü.

Yaklaşık 3 milyonluk RANT

Solak Köyü yol ayrımında, ana cadde üzerinde inşa edilen bir proje hakkında ortaya atılan iddialar, Ereğli Belediyesi’nin kişiye özel imar uygulamalarının sorgulanmasına neden oluyor. İddiaya göre, yapımı devam eden bir inşaatın arsası üzerinde yapılan bir takım usulsüz işlemler nedeniyle, proje sahiplerine yaklaşık 3 milyon liralık rant sağlandı.

“İşlemler yasaya aykırı”

İddiaya göre, “Ereğli’nin Kepez Mahallesi 609 adada bulunan 255 numaralı 4 kat imarlı parsel ile 256 numaralı 5 kat imarlı parselin ifraz  ve tevhit işlemleri İmar Kanunu ve yönetmelikleri aykırı bir şekilde yapılarak, bu iki parsel üzerine yapılan proje sahiplerine fazladan 570 metrekare dükkan ve 6 dairelik bir rant sağlandı.”

“Emsal aşılmış”

İddia şöyle devam ediyor; “Onaylı İmar Planı ve notlarına göre yapılması gereken emsal metrekaresi aşılarak, fazladan inşaat yapılması sağlandı. Bunun karşılığında, proje sahipleri fazladan elde ettikleri 1 dükkan ve 6 daireden yaklaşık 3 milyon lira haksız rant elde ederken, bu rantın ortaya çıkarılmasını sağlayan 2 belediye çalışanına toplamda 250 bin lira değerinde 2 adet otomobil alındı. ”

Editör: TE Bilisim