Ereğli’deki kutlamalar, Atatürk Anıtı önündeki tören ile başladı. Törene Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Bülent Ecevit Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, bazı belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, okul idarecileri öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Törende Kaymakam Nazım Madenoğlu ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okundu.
Kdz. Ereğli Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Aydın, 1977 yılından bu yana kutlanan Turizm Haftası’nın bu sene 42.’sinin kutlandığını belirtti.
Dünyada ve Türkiye’de en hızlı gelişen sektörlerden biri olan turizm konusunda toplumun turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında “Turizm Haftası”nın kutlandığını belirten Aydın; “Turizm 21. Yüzyılda ülkeler için sanayi, enerji ve iletişim sektörü kadar önem arz eden bir sektör haline gelmiştir. Günümüzde 49’a yakın sektörü tetiklediği bilinen turizm sektörü, ülke ekonomilerinde çok ciddi gelirlere ulaşan, ayrıca istihdam yaratan, ülkemizde de her geçen yıl önemi ve değeri anlaşılan bir sektör haline gelmiştir.Binlerce yılık tarihi, geleneksel halk kültürü, muhteşem doğal güzellikleriyle kentimiz, her türlü turizm çeşitliliğine sahip ülkemizin nadir ilçeleri arasındadır. Ülkemizin turizm pastasından Ereğli de payını her geçen yıl arttırmaktadır. Günümüzde yaygın olarak deniz, kum ve güneşten ibaret olan kitle turizmi modelinin dışına çıkılarak yeni modeller ve alternatif ürünler ortaya çıkarılmak istenmektedir. Hedefimiz ilimizin tüm coğrafyasında var olan turizm potansiyelini harekete geçirmek ve 12 ay sürdürülebilir turizm oluşturmaktır. Kömürü ve çileği ile bilinen kentimiz, sayın valimizin, sayın kaymakamımızın ve sayın belediye başkanımızın değerli çalışmaları ile yeni bir markaya da kavuşma yolundadır” dedi.
Yöresel lezzetler ve kültürler tanıtıldı
Etkinlikler kapsamında ilk olarak ilçe protokolünün startıyla Karadeniz Ereğli Bisiklet Sevenler Derneği ve gönüllü bisikletlilerin katılımı ile “Turizm Haftası Bisiklet Turu” gerçekleştirildi.
Gün içerisinde Turizm Haftası nedeniyle Amfi Tiyatroda da çeşitli etkinlikler düzenlendi. İlçe protokolünün katılımıyla yöresel lezzetler sunumu standının açılışı gerçekleştirilirken, bando ve folklor gösterileri ile ‘Bölgelerimiz ve Türkülerimiz’ programı gerçekleştirildi.
Çok sayıda ilçe halkının izlediği etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Turizm Haftası, hafta boyunca sürdürülecek çeşitli etkinlikler ile devam edecek.

Editör: TE Bilisim