İşte Kdz. Ereğli Haber.com'un haberi;

CHP Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, belediye meclis üyesi olabilmek için Elmatepe’den gelen bir kişinin topladığı 70 kişilik gruba yaptığı konuşmasında, satır aralarında önce Erdemir’i daha sonra ise iş adamlarına saldırdı. Kendisini aday yapmamak için bazı grupların 4-5 trilyon para harcadığı yalanını ortaya atan Posbıyık, Erdemir’e de sinter bacası üzerinden gözdağı vermeye çalıştı.

Ereğli Haber- CHP Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığı açıklandığında zafer sarhoşluğuna kapılan Eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık ilk konuşmasında “Kesinlikle intikam almaya gelmiyorum. Bunu kim söylüyorsa yakınım dahi olsa şerefsizdir, alçaktır” demişti. 
2009-2014’te görev yaptığı süre içerisinde Pazaryerinde yüzlerce esnafı mahkemeye verip yerlerinden etmeye kalkan, çok sayıda iş yerini mühürleyip kapatan, Erdemir’in üretim sahalarına kilit vurmaya kalkıp, Ereğli’de ki en büyük sivil toplum kuruluşu Türk Metal’le kavgaya tutuşup ilçenin gençlerini birbirine kırdıran Posbıyık, son olarak Ereğli’nin yerli siyasetçilerini meclis listelerinden silince 2014 seçimlerinde büyük bir hezimet yaşamıştı.
2014-2019 sürecinde ise basına hiç konuşmayan Posbıyık, aday adaylığı sürecinde genel merkeze rakipleri hakkında sürekli dosyalar taşıyıp karalama kampanyası sonucu kendisini ön plana çıkardı ve aday olmayı başardı. 
Aday olduktan sonra ilk konuşmasında ise kesinlikle kimseden intikam almaya gelmediğini, hatalarından ders çıkarttığını ve intikam almaya geldiğini söyleyenlerin kendi yakını dahi olsa şerefsiz ve alçak olduğunu öne sürdü.
Posbıyık bu gün öğlen saatlerinde CHP’den Belediye Meclis Üyesi olmak isteyen 1-2 kişi tarafından organize edilen 70 kişilik grubu kendi seçim ofisi önünde karşıladı. 
Konuşmasında Ereğli’nin ve Ereğli Belediyesi’nin çok kötü durumda olduğunu, bu kötü gidişatı da sadece kendisinin düzeltebileceğini ileri süren Posbıyık satır aralarında isim vermeden hem Erdemir’e hem de iş adamlarına saldırdı. 
Çıkar grubu diye saldırdığı iş adamlarının kendisinin aday olmaması için aday adaylığı sürecinde 4-5 trilyon para harcadığı yalanını ortaya atan Posbıyık, Sarıkorkmaz Mahallesi’nde bu kişilerin izale-i şuu davaları ile arsa topladığını ve şu anda 7-8 tane izale-i şuu davası olduğunu iddia etti.
Erdemir’in sinter bacasının filtrelerinin zamanında değiştirilmediğini öne sürerek satır arasında göreve gelmesi durumunda nasıl bir tutum içerisinde olacağını ortaya koyan Posbıyık aba altından sopa göstermeye başladı.

HABERİN İÇİNDEN:

2014 yılında olduğu gibi rakiplerini küçük gören, aşağılayıp, kendisini adeta ilahlaştıran Posbıyık’ın 2019 yerel seçimleri öncesinde de aynı tutum ve davranışlar sergilemeye başladığı görülüyor. Geçmişte yaptığı hatalardan hiç ders almadığı belli…
Halil Posbıyık’ın hem geçtiğimiz hafta Değişim FM’de ki canlı yayının son bölümünde yaptığı konuşmalar hem de bu gün öğle saatlerinde seçim bürosu önünde Elmatepe’den gelen guruba yaptığı konuşma aslında kafasının içerisindeki “Kin, nefret ve intikam” duygularının yani gerçek niyetinin dışa vurumudur.
Halil Posbıyık geçmişte öyle bir konuşurdu ki yalanı doğrudan daha iyi söylerdi. Ancak yaşı itibariyle olsa gerek eski performansını sergileyemediği görülüyor.
Halil Posbıyık’a soracak çok soru var aslında ama biz şimdilik iki tanesini soralım, devamını ilerleyen süreçte sorarız…
Sayın Halil Posbıyık !.. Kestaneci’de 14 odalı, değeri en az 5 trilyon olan ve Ereğli’de başka eşi benzeri olmayan lüks sarayınızı Belediye Başkanlığı maaşı ile mi, Erdemir vakfından aldığınız parayla mı, sizin ve eşinizin emeklilik maaşıyla mı yaptırdınız? Ereğli’nin en büyük müteahhitleri ve sanayicileri bile öylesine şatafatlı lüks bir sarayı yapamazken siz bu sarayın parasını nerden buldunuz ? 
Erdemir vakfından aldığınız para, sizin ve eşinizin emeklilik parası, belediye başkanlığı maaşını 10 yıl olarak hesaplasanız sarayın 10’da bir değerini ancak buluyor. Şimdi soruyoruz Ereğli’nin en büyük rantçısı kim?

Isınma turlarındayız. Ereğli’de kimin mafya olduğu konusuna da ayrıca geleceğiz.

Editör: TE Bilisim