İYİ Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanlığı kurucu üyelerinden Op. Doktor Evrim Balbaloğlu 27’nci Dönem Zonguldak Milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunu yapmasının ardından basın toplantısı düzenledi. 
İYİ Parti Kdz.Ereğli ilçe teşkilatında düzenlenen toplantıda İlçe Başkanı Asım Tazegül ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. Evrim Balbaloğlu, siyasi hayatına İyi Parti ile başladığını hatırlatarak; “Türk kadınının toplumdaki karşılığının günümüzde olandan daha fazla olduğuna inanıyorum. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener bizatihi bunun göstergesidir. Gerçekleştirdiği çalışmalardan ve geçmiş siyasi hayatının parlaklığından nasıl bir insan olduğu anlaşılmaktadır. Kadınlarımızın toplumdaki yerini daha iyi hale getirmek hem partimizin hem de şahsımın en önem verdiği konulardandır.”dedi.

“ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ HAYAT STANDARTLARINI YÜKSELTMEK”

Balbaloğlu, Erdemir gibi dünya şirketleri ile yarışan bir firmanın Ereğli’de olmasına rağmen ilçenin göç verdiğini iddia ederek; “Bu durum bölgemizdeki istihdam probleminin ana sebeplerindendir. İstihdam problemi yüzünden nüfusumuz olması gerekenin altında kalmıştır çünkü insanlar iyi bir gelecek kurabileceklerine inanmıyorlar. Öncelikli hedefimiz bu doğrultuda çalışmalar gerçekleştirerek bölge insanını kalkındırmak ve hayat standartlarını yükseltmek olacaktır. Böylece göç veren değil göç alan bir şehir olma hedefine ulaşmak gayreti içerisinde olmanın gerekliliğine inanıyorum.Şehrimizi anlatırken net bir tanıma sahip olamamamızın sebebi Ereğli'nin pek çok özelliği içinde barındırmasıdır. Ereğli hem sanayi şehridir hem üniversite şehri, Ereğli tarım yapılacak topraklara sahip olduğu gibi üretim merkezi olabilecek kapasitede bir şehirdir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk kamu kuruluşlarından olan Türkiye Taş Kömürü Kurumu atıl duruma düşürülmüş ve verimlilik seviyesi maksimumdan minimuma evrilmiştir. Son 16 yılda Ereğli'nin en önemli istihdam merkezlerinden olan Tersane işlevsiz hale getirilmiş ve küçülmek zorunda bırakılmıştır. Hedefim son 20 yılımı geçirdiğim Zonguldak bölgesine fayda sağlamaktır. Bunun için hali hazırla raporladığımız çalışmalarımız mevcuttur, ilerleyen günlerde bu çalışmalarımı da kamuoyunun bilgisine sunacağız. Eski devlet hastanesinin olduğu alana yapılması planlanan Üniversitenin arka plana itildiğine hem Ereğli Bürokrasisi hem de Ereğli halkı şahittir. Bu durum yani Üniversitenin yapılması süreci Ereğli için son derece önemlidir. Hem esnaf hem de gençler bu konuda ihtiyaç sahibidir. Konunun takipçisi olacağımı özellikle belirtmek isterim.”ifadelerine yer verdi. 
Balbaloğlu sözlerini şu şekilde tamamladı:“İşimiz çok zor. Bu süreci Genel Başkanımız ve Müstakbel Cumhurbaşkanımız Sayın Meral Akşener'in özverili çalışması ve bizlerin desteği ile aşacağımıza inanıyorum. İYİ Parti güçlü, cesur ve çalışkan insanların buluştuğu bir yerdir. Büyük Zonguldak mitingi de bunun en büyük kanıtıdır. Çalışmalarımız iktidar olmak içindir. Bu inançla çıktığım yolda 27.Dönem milletvekili aday adayı olduğumu belirtmek isterim. Türkiye, Zonguldak hasta. İyi Parti, bu kurulu düzeni değiştirmek için, geleceğe güvenle bakabilmemiz için, çocuklarımız için, emeklilerimiz için, işçilerimiz için, kadınlarımız için, iyi gelecek.”

Editör: TE Bilisim