Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği basın toplantısında kamuoyuna 2 önemli müjde verdi.

Meclis Başkanı İlhan Yazıcıoğlu ve bazı yönetim kurulu üyelerinin katıldığı basın toplantısında açıklamalarda bulunan Başkan Keleş, Üniversite Kampüs yeri ve Ereğli Gümrüğü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Keleş, Salı akşamı Resmi Gazete'de yayınlanan karar ile artık tarım ve tarım ürünlerinin Ereğli’ye gelebileceğini ve gidebileceğini belirtirken; Eski Devlet Hastanesinin arazisine yapılması planlanan Üniversite binası ile ilgili olarak da yapılacak olan bir binanın maliyetini üstleneceklerini belirtti.

Keleş konuşmasında şunları söyledi:

“Çok zor bir işi başardık, inşallah memleketimize hayırlı olur”

Dün akşam sadece Ereğli’ye has bir karar çıkarttık. Artık tarım ve tarım ürünleri Kdz. Ereğli’ye gelebilecek ve buradan da mısır, arpa, buğday gibi tarım ürünleri gidebilecek. Aynı zamanda orman ve orman ürünleri de gelebilecek. Emin olun çok zor bir işi başardık. İnşallah memleketimize hayırlı olur.

“Fakültenin bir tanesinin yapımı için hazırız”

Biz Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri öncesinde üniversite veya fakülte yeri ile ilgili bir duruş sergiledik. Burası ile ilgili olarak bir önceki dönem belediye başkanımız ile fikir ayrılığına düşmüştük ama duruşumuzda hiçbir değişiklik olmadı. Sayın Cumhurbaşkanımızın Ereğli’ye gelmiş olduğu zaman vermiş olduğu sözlerden bir tanesi de oradaki kampüs sorunun bir kısmının çözüldüğü idi. 3 katlı olarak izin çıktı. 2 tane fakülte binası yapılması öngörülüyor. Biz bir tanesini yapmayı üstleniyoruz, bir tanesinin yapımı için biz hazırız.

“OSB’de sona yaklaşıyoruz”

OSB daha merkezi, üretime dayalı, orta ölçekli sanayi şehrimizin ihtiyacı. Bununla ilgili olarak da hem Kaymakam Beyle hem Belediye Başkanımızla hem Vali Beyle de çalışıyoruz, yer bakıyoruz. Bir iki yer bulduk, sabah Fatih Çakırla birlikteydik, bu konuyu gündeme getirdik. Birkaç yere indirgedik işi. Neticesinde sona yaklaşıyoruz. Orta ölçekli sanayi kurarsak 15 kişi 20 kişi istihdam eden yerler kurmuş olacağız. Bununla beraber istihdama katkı sağlamış olacağız.

“Dış ticaret uzmanı istihdam edeceğiz”

Dış ticaret uzmanı bünyemizde istihdam etmek istiyoruz. Bununla ilgili en kısa zamanda ilan yayınlayacağız. Amacımız kimseye iş vermek değil, alacağımız kişiden yararlanarak işlerimizi büyütmek istiyoruz.

Editör: TE Bilisim