Ereğli’nin ödüllü Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Uysal, başkanı olduğu belediyenin zarara uğratılmasına göz yummaya devam ediyor. Ereğli Belediyesi’nin yasa ve yönetmeliklere aykırı birçok uygulamasının 2015 yılında Sayıştay Raporu’nda yer almıştı. Ereğli Belediyesi’nin yasal olmayan ve Sayıştay Raporu’nda yer alan bazı uygulamalarını 10 Nisan 2018 tarihinde, ‘Kim takar SAYIŞTAY raporunu’ başlığıyla gündeme taşımıştık.

İşgal devam ediyor

18 Nisan tarihinde yaptığımız haberde, Ereğli belediyesi’ne ait Lal Kafe ve Kahverengi Kafe’nin işletmecilere 10 yılı aşkın süredir, ihaleye çıkarılmadan kiralandığını, 2015 yılı Sayıştay Raporu’na dayandırarak, belgeleriyle birlikte gündeme taşımıştık.

Belediye hala zarara uğratılıyor

Sayıştay denetçilerinin raporuna ve yayınlanan haberlere rağmen, Ereğli Belediyesi yetkilileri yasaları uygulamak yerine, hem Sayıştay Raporu’na hem de yapılan haberlere rağmen sessizliklerini korurken, sözkonusu işletmeler yasal olmamasına rağmen ticari faaliyetlerine sürdürüyor. Yasa ve yönetmeliklerin yok sayılması neticesinde ise Ereğli Belediyesi zarara uğratılmaya devam ediyor.

‘İşletmeciler tahliye edilmeli’

2015 yılı Sayıştay Raporu’nda ilgili yasa ve yönetmeliklere vurgu yapılarak, Lal Kafe ve kahverengi Kafe işletmecilerinin aradan geçen 10 yılın ardından, kiracı olma vasıflarını yitirerek, işgalci durumuna düştüklerine dikkat çekilmişti. Bu durum karşısında belediye yetkililerinin sözkonusu yerler için ne yapması gerektiği de şu şekilde belirtilmişti; “2886 sayılı Kanuna göre kiracıların tahliyesi sağlandıktan sonra yine ilgili yasa gereği ihaleye çıkılarak taşınmazların kiraya verilmesinin uygun olduğu değerlendirilmiştir.”

Belediye bir işlem yaptı mı?

Yapılan haberler ve tutulan Sayıştay Raporu’nun ardından, sözkonusu taşınmazlarda ticari faaliyet devam ederken, Ereğli Belediyesi yetkililerinin bu işletme sahipleri ile ilgili herhangi bir yasal işlem yapıp yapmadığı, sözkonusu işletmecilerin yasa gereği tahliye edilip edilmeyeceği ve bu taşınmazların ilgili yasalar çerçevesinde ihaleye çıkarılıp çıkarılmayacağı ise kamuoyu tarafından merak ediliyor.

Editör: TE Bilisim