Ereğli CHP’de, son ilçe başkanı Sevdakar Aras’ın adaylıktan çekilmesinin ardından başkanlık yarışı Neriman Posbıyık, Sertan Ocakçı ve Ali Kocamanoğlu arasında yaşanacak.

Belediye Başkanlığı seçimlerinde küs olmalarına rağmen Halil Posbıyık’ın ekibinde liste başı olarak yer alan eski ilçe başkanlarından Yaşar Balcı ile birlikte Hayrettin Kartal da başkan adaylarından Ali Kocamanoğlu’na destek veriyor. Bu destek her ne kadar Kocamanoğlu’nu başkalık yarışında favori haline getirse de ilçe başkanlığı seçimini Neriman Posbıyık’ın kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

‘Balcı milletvekili olmak istiyor’

CHP kulislerinden sızan bilgilere göre; Parti tabanı, yıllardır Halil Posbıyık ile kavga eden Yaşar Balcı ve ekibine karşı tepkili. Partililer, Yaşar Balcı’nın sırf kendi siyasi çıkarları uğruna, belediye başkanlığı seçimlerinde Halil Posbıyık ile hareket ettiğini, meclis üyesi seçilmesinin ardından yine kendi çıkarları doğrultusunda, Ali Kocamanoğlu’nu ilçe başkanlığı için aday çıkardığını, bundaki amacın da Balcı’nın milletvekili hedefinin olduğunu düşünüyor.

‘Ocakçı partiyi kayyuma götürdü’

CHP’liler, ilçe başkanıyken istifa ederek belediye başkanı adayı olan Sertan Ocakçı’ya da tepkili. Ereğli CHP2nin kayyum atanacak hale gelmesinin sorumluluğunu da Ocakçı’ya yüklüyor. CHP’liler, ‘Ocakçı başkan adayı olmak için başkalıktan istifa etmeseydi, parti kayyum atanacak durumlara düşmezdi’ diyor.

Neriman Posbıyık kazanır

Yaşar Balcı’nın kendi siyasi çıkarları doğrultusunda önce Halil Posbıyık ile arasındaki buzları eritmesi, ilçe başkanlığı seçimlerinde de Halil Posbıyık ile yine ters düşerek Ali Kocamanoğlu’nu aday çıkarması parti tabanında ‘samimiyetsizlik’ olarak nitelendirilirken, adaylardan Neriman Posbıyık’ın eşi Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın de desteği ile başkalık seçimini kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Haber: Seyfi BOYRAZ

Editör: TE Bilisim