Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, öğretmenlerin festivalin onur konuğu olduğunu söylerken, Komşu ilçelerden, illerden, uzak şehirlerden gelip bizimle bu coşkuyu paylaşan Sevgili Konuklar Hepinizi sevgi, barış ve dostluk duygularımla selamlıyorum. Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü festival coşkusuyla birlikte kutlayacağız" dedi.


SEVGİLİ ÖĞRETMENLERİMİZ
hepimizin hayatına dokundunuz,
güneş olup, yol gösterdiniz,
bilgiyle donattınız,
düşünmeye, öğrenmeye yönelttiniz,
kendimizi keşfetme yolculuğumuzda rehber oldunuz,
Atatürk'ü, devrimlerini ve cumhuriyet sevgisini öğrettiniz!
Önünüzde saygıyla eğiliyoruz.


ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN!
Bu günde, ulusumuzun Başöğretmeni Gazi Mustafa Kemal Atatürk' ü saygı, sevgi ve minnetle anıyorum.
Eşim Neriman Posbıyık’ın  25 yıl öğretmenlik hayatı nedeniyle bir öğretmenin  özveriyle nasıl çalıştığına, neler yapabildiğine yakından tanıklık ettim. Hepiniz bir yandan pek çok zorlukla mücadele ederken, bütün o zorlukları bir kenara bırakıp gelecek nesilleri yetiştirmenin büyük sorumluluğunu üstleniyorsunuz.
Bu mesleğin kutsallığını biliyorum.  Mesleğinizin hak ettiği değerin  verilmesini  yürekten istiyorum. Sosyal ve kültürel alanda büyük gelişme gösteren Ereğlimizde öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Onların emeklerini,  özverili çalışmalarını unutmamız mümkün değil.
“Toplumun düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir" diye seslenmiş Gazi Mustafa Kemal  Atatürk... Ve şunu eklemiş: "Sizin başarınız Cumhuriyetin başarısı olacaktır.”
İşte biz Atatürk’ü ve ilkelerini örnek alan, O’nun emanetçileri  ve hedeflerinin takipçileriyiz.
Toplum bugün, bu idealist öğretmenler sayesinde ayakta durmaktadır. Onlara şükran borçluyuz.
Öğretmenler gününüzü yürekten kutluyorum.
Bugün aynı zamanda , 5 yıl aradan sonra yeniden düzenlediğimiz 13'üncü Hamsi Festivali'nin coşkusunu yaşıyoruz. 2002 yılında 2002 metrelik mangalla kırdığımız Guinness rekorumuz var. Hamsi Festivali artık bir Ereğli geleneği...  Dernekler, sivil toplum kuruluşları, halkımız hep beraber aynı sofrayı, aynı coşkuyu paylaşıyoruz.  
Festivalimizde bütün öğretmenlerimiz onur konuğumuz.
Biliyorsunuz, her zaman söylerim:
En güzel hamsi Ereğli'de yenir
Hamsi ilk defa İstanbul Boğazı’ndan Ereğli’ye gelir. Ereğlililere "merhaba" der, bir ay kalır. Ereğlililer hamsinin tava, ızgara ve çorbasını yapar. Bir ay sonra Ereğlililere "Allah’a ısmarladık" der yola çıkar. Trabzon ve Rizeli kardeşlerim kızmasınlar bana ama yolda Sinop, Ordu derken, yorulur, yağlanır lezzeti kalmaz. Ha bu Trabzonlular, Rizeliler de hamsi yediklerini zannederler. Onun için başta Trabzonlu, Rizeli kardeşlerimiz olmak üzere bütün halkı Ereğli’ye davet ettim. Hamsiyi gelin en lezzetli döneminde Ereğli’de yiyin, dedim.


EREĞLİMİZE HOŞGELDİNİZ!
İşte şimdi ızgara, tava, çorba zamanı...
Karadeniz'in kıpır kıpır ritimleriyle kemençeler çalınacak, horonlar tutulacak.
AKŞAM DA ANA SAHNEDE KARADENİZ EZGİLERİ VAR.
18.00'DE KOLİVA GRUBUNU, 19.30'DA RESUL DİNDAR'I HEP BERABER DİNLEYECEĞİZ.
Şimdi ne diyoruz: HAMSİLER MANGALDA, HELVAMIZ YANINDA...
HEPİNİZİ SEVGİ,BARIŞ VE DOSTLUK DUYGULARIMLA SELAMLIYORUM

Editör: TE Bilisim