Edinilen bilgiye göre, 31 Mart Mahalli İdareler (Yerel) Seçimlerinde Belediye Başkanlığı değişimi yaşayan Ereğli Belediyesi’nde, Belediye başkanı Halil Posbıyık, her birimde olduğu gibi spora da el attı.

Eski Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın, aynı zamanda kulüp başkanlığını da yürüttüğü Karadeniz Ereğli belediye Spor’da,  seçimleri kaybetmesinin ardından bu görevini sürdürmesi söz konusu olamayacağından, kulüpte olağanüstü genel kurul da gündeme geldi.

Posbıyık, geçmişteki başkanlık dönemlerinde olduğu gibi, genel kurullarda kulüpte başkanlığına seçilse de, idareyi ise seçilen ikinci başkana bırakacağı öğrenildi.

Bu konuda, geçmiş dönemlerde de gerek belediye meclis üyeliği, gerekse kısa dönem Belediye Başkanlığı süreçlerinde kulüp ile ‘birinci derecede’ ilgilenen Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (TSO) Arslan Keleş ile görüşen Posbıyık, kulüpte Keleş’i, kendisi ile birlikte ‘tam yetkili ikinci adam’ konumunda olmasını istedi.

Posbıyık’ın teklifine ‘hayır’ demeyen Keleş, henüz genel kurul yapılmamasına rağmen çalışmalara başladı. Keleş, olağanüstü genel kurul sonrası, kulübün ve Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde mücadele eden Karadeniz Ereğli Belediyespor’un 2019-2020 sezonuna ilişkin hedeflerini açıklaması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim