Türk Metal Şube Başkanı Metin Ercan, beraberinde şube yöneticileri ve yetkili oldukları Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’ndan bir grup işçi ile geldikleri Tat Metal AŞ önünde basın açıklaması yaptı. Şirketten çıkan sendika üyesi işçiler, fabrika sahası dışında bekleyen bir grup Erdemir işçisi ile birleşerek çeşitli sloganlar attı.
Başkan Ercan, burada yaptığı açıklamada, işçinin alın terinin karşılığını almak istediğini, bu koşullarda ücret artıyı ve sosyal haklara yönelik sunulan taleplerin ise işveren uzlaşmaz tutumu nedeniyle sonuçlandırılamadığını söyledi.
Tat Metal’de yaşanan 2. Dönem Toplu İş Sözleşmeci sürecini hatırlatan Başkan Ercan, şöyle dedi:

PATRONUN KAZANCINDA GÖZÜMÜZ YOK
“Emeğimizin karşılığını almak, insan onuruna yaraşır bir yaşam sürmek, hak, adaletli bir ücret için bekliyoruz. Karlarına kar katanlardan, rekor üstüne rekor kıranlardan, emeğimizin karşılığını istiyoruz. Biz aldığımız her kuruşu alnımızın teriyle kazanıyoruz. Biz istediğimiz her kuruşu fazlasıyla hak ediyoruz. Patronların kazandığı her kuruşta bizim emeğimiz, alın terimiz var. Bizim patronların karlarında gözümüz yok. Daha çok yatırım yapsınlar. Yapsınlar ki iş, aş, ekmek olsun. Ama biraz da insana, emeğe, emekçiye yatırım yapsınlar. Bütün bu zenginlikleri yaratan, bu rekorları kırdıran işçiye, emekçiye yatırım yapsınlar.

KAVGANIN MERAKLISI DEĞİLİZ
Biz kavganın meraklısı değiliz. Biz işyerlerinde barıştan, huzurdan, çalışma barışından, istikrardan yanayız. Biz üretiyoruz, kazandırıyoruz ama kazanamıyoruz. Artık yeter. Artık biz de kazanmak, emeğimizin karşılığını almak, çocuklarımızın geleceği için kazanmak istiyoruz. Çünkü biz sektörde yaşanan bütün olumlu gelişmelere, ekonomik büyümeye rağmen, krizdeyiz. Mutsuzuz, huzursuzuz, gerginiz, krizdeyiz.

KARA TALİHİ YENME MÜCADELEMİZ
Yaşanan adaletsizliğe itiraz ediyoruz. Bu adaletsiz düzene karşı direniyoruz. Biz bu kara talihi yenmek için mücadele ediyoruz. Dayatmalara evet demeyeceğiz. Bu koşullar altında anlaşmamız mümkün değildir. Hakkımızı alana kadar da bu bayrağı indirmeyeceğiz. Nereye kadar giderse, oraya kadar gideceğiz. Bu eylemlerimiz daha başlangıç, bu mücadeleden galip çıkana kadar bu yoldan dönmeyeceğiz.

VERECEĞİMİZ CEVABA HAZIR OLSUNLAR
Eğer bizim fedakarlıklarımıza, iyi niyetimize karşı cevap buysa, bizim vereceğimiz cevaba herkes hazır olsun. Sadece cevaba değil, cevabın bedelini ödemeye hazır olsun. Bir kere sokaklara çıkarsak, artık kolay kolay geri dönmeyiz. Bunu herkes böyle bilsin. Kararlıyız.”

İNSAN GİBİ YAŞAMAK İSTİYORUZ
İşçilerin attıkları sloganlarla konuşmasını sık sık kestikleri ve “Vur de vuralım, öl de ölelim” şeklinde atılan slogana karşı Ercan, “bizim ne vurma, ne ölmeyle işimiz var. Hepimizin insan gibi yaşama isteğimiz var. İnsan gibi de inşallah yaşayacağız” diye yanıt verdi.
Türk Metal Şube Sekreterimiz Yakup Yılmaz, Şube Mali Sekreterimiz Hakan Eskibina, Şube Teşkilatlanma Sekreterimiz Soner Uslubaş, Şube Eğitim Sekreterimiz Mehmet Karakaya, Erdemir ve Tat Metal İş Yerleri Baş Temsilcileri, bazı iş yeri temsilcilerinin de katıldığı toplantı, Başkanımız Ercan’ın konuşmasının ardından sessizce dağıldı.

Editör: TE Bilisim