NTV, CNN TÜRK, SKYTÜRK VE HABERTÜRK moderatörlük yapan, ulusal gazetelerde eğitim ve köşe yazarlığı yapan Burak Kılanç,    mesleki vizyon seminerlerinden ilki olan KARİYER ATLASI ile  TED Kdz Ereğli Koleji Okulu öğrencileri ve velileriyle buluştu.

Süreç sizi değil siz süreci yönetin. Kırılganlığa yer yok bu yarışta. Türkiye’nin en iyi tercih direktörlerinden, YÖK Atlasın kurucularından, yine YÖK Proje Yürütücüsü ve danışman olarak görevlendirilen, Ulusal kanallar da ( NTV, CNN TÜRK, SKYTÜRK VE HABERTÜRK) moderatörlük yapan, ulusal gazetelerde eğitim ve köşe yazarlığı yapan Sayın Burak KILANÇ , mesleki vizyon seminerlerinden ilki olan KARİYER ATLASI ile TED öğrenci ve velileriyle buluştu.

TED Kdz Ereğli Koleji Okul yönetimi, mesleki farkındalığın 12.sınıftan çok daha önce 9.sınıftan başlaması gerektiği inancıyla 4 yıl boyunca sürecek olan MESLEKİ VİZYON çalışmalarını başlattı.

Sayın Burak Kılanç’ı tüm öğrenci ve veliler dikkatle izledi. Türkiye deki MESLEK – TERCİH boyutunda tüm istatistiki verileri gözler önüne seren KILANÇ birçok öğrenci ve velilinin, farkındalığını arttırdı. Özellikle sürecin öğrenciyi değil öğrencinin süreci yönettiği bir düzen kurmaları gerektiği konusunda tüm öğrencileri uyardı. ÖSYM bilgisayarının öğrenciyi nasıl sıraladığına kadar en ince ayrıntılara değinen KILANÇ, Türkiye’nin tercih eğilimleriyle dikkatleri çekti.

Günümüz iş dünyasının adaylardan neler beklediğini yapılan araştırmalardan elde edilen sonuçlarla öğrencilere sundu. Ve bizleri neler beklediğine dair somut verilerle paylaşımlarda bulundu.

Okul yönetimine bakış açısından ötürü teşekkürlerini ileterek semineri noktalayan KILANÇ son öğrenci ve veli kalana kadar tüm sorulara tek tek cevap verdi. Tüm öğrenci velilerimizle ikinci dönem gerçekleştireceği seminere de değinen KILANÇ güzel izler bıraktı. Kendisine tekrar öğrenci ve velilerimiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Editör: TE Bilisim