Para saymayı bilirsin ama politikayı bilmezsin.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık için, “Üzerine para verseler partimize almayız” diyen AK Parti Milletvekili Hamdi Uçar’a tokat gibi yanıt verdi.
Belediye Başkanı Halil Posbıyık Hamdi Uçar’a seslenerek “Avucunu yalarsın.
Politikayı da pek bilmezsin, para saymayı bilirsin ama politikayı bilmezsin” dedi.

Ak Partiye geçeceğine yönelik iddialar için çarpıcı ifadelerde bulunan Başkan Posbıyık;

“ Çolakoğlu ve Polat Türkmen’den çok yardımlar gördüm sağ olsunlar. Saygı ile kendilerini anıyorum, ama Hamdi Uçar nedense beni pek sevmez Ereğli’yi sevmediği için beni sevmez. Ereğli halkından nefret eder. Zaten onun için Ereğli’den milletvekilimiz yok. Ereğli’ye karşı bir husumeti var yatırımların buraya gelmesini istemez engeller. Geçen gün bir televizyona çıkmış sormuşlar Halil Posbıyık, Ak Parti’ye geçmek isterse, geçiyor diyorlar ne dersiniz diye? Para verseler üstüne gene almam demiş, la Hamdi Uçar kardeş, Sayın Milletvekilim la işin gücün parayla mı? Her şeyde para diyor. Bir defacık da parasız konuş. Bir de bıyık bırakmış, bana göre çok yakışmış, tabi kendisi mi bıraktı talimat mı aldı onu bilmiyorum. Benim etrafımdaki dedikoducular var ya onlar diyorlar ki; “Bıyığı takmış boyu sanki sürmüş gibi” diyor. Ama yok yakışmış gayet güzel delikanlı olmuş.”

“BİZİ BİR ŞEY BİLMİYOR ZANNETMEYİN”

Sayın Hamdi Uçar, sana sesleniyorum; OYAK Yönetim Kurulu Başkanı buraya geldiğinde Sayın Fatih Çakır kardeşim beni o toplantıya sokmak için elinden geleni yaptığını diğerlerinin de elinden geleni yaptığını biliyorum. Sen de benim o toplantıya girmemem için elinden geleni yaptığını ve başardığını da biliyorum. Bizi bir şey bilmiyor zannetmeyin. Çünkü sen OYAK Yönetim Kurulu Başkanının etrafında ayrılmıyorsun. Zonguldak’a yatırım yapmak istiyorsun ve bunlar arasında bir ortaokul da var. Ereğli’ye bir şey yaptırmamaya çalışıyorsun. Bunları benim bilmediğimi zannetmeyin. Politikada istihbarat çok önemlidir.

“AVUCUNU YALARSIN AVUCUNU”

Sayın Hamdi Uçar, ey sana kurban olayım ya, ey benim Hamdi Uçar’ım ya. Sen beni AK Partiye alacaksın. Ben Cumhuriyet Halk Partisinin öz mü öz evladıyım, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partiden olmaktan gurur ve şeref duyuyorum. Ama ben bir olayım var bu partide Ereğlililer belediyede asla partizanlık yapmak istemem, yapmayacağım da, yaptıramazlar da bana partizanlık. Bütün, Ereğli’de yaşayan 120 bin kişi, hangi partiden hangi düşünceden hangi ırktan olursa olsun benim kardeşim. Ya insaf edin ya üç günde bir beni bir partiye geçiriyorlar ya. Bıkmadınız mı ya? Geçmeyeceğim. Buradayım. Babamdan miras o bana. Sen de Hamdi Uçar, parayla gelsin diyorsun, avucunu yalarsın avucunu.

ESKİ İL BAŞKANLARINA BİR SORUN KİMLERİN AYAĞIMA GELDİ

Eğer beni Ak Parti’ye almak için ne kadar uğraştıklarını öğrenmek istiyorsan, başta Celil Uzun olmak üzere eski il başkanlarına bir sorun kimlerin ayağıma geldiğini 2002’lerde 2004’lerde eski milletvekillerine sorun onlar sana anlatırlar. Daha sen yenisin. Politikayı da pek bilmezsin, para saymayı bilirsin ama politikayı bilmezsin. Onun için de durmadan bizim kalbimizi kırıyorsun. Kalp kırmak da ne var ya Polat Türkmen’i nerede görsem sarılırım, kucaklarım, öperim Allah razı olsun. Çolakoğlu’nu da öyle. Ak Parti İl Başkanını da. Ne olacak bu kalp kırmakla?

Sen beni parayla satın alabilecek bir adam mısın sen? Sen gömlekçiydin dün, satış yapardın ben de Pazar yerinde sebzeciydim. Sen tabi sonradan patron oldun, Özsüt’ler bol sütler falan filan Allah yolunu açık etsin. “ ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim