Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde Zonguldak İli Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği ve Gökçebey Belediyesinin organizatörlüğünde 6. Ulusal Teneke Tavuk Kebabı Kültür Festivali düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe; Çaycuma Kaymakamı Gökçebey Kaymakam Vekili Serkan Keçeli, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Gökçebey Belediye Başkanı İsmet Karcı, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, eski Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Zonguldak Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Başkanı Orman Bayraklı ve Yönetim Kurulu üyeleri, Ak Parti Gökçebey İlçe Başkanı Hayrettin Karadağ, Çaycuma Ak Parti İlçe Başkanı Veysel Karani ile çok sayıda kalabalık topluluğu katıldı.

Gökçebey Hükümet Konağı önünde yapılan etkinlik ilk olarak Devrek Belediyesi bando eşliğinde kortej yürüyüşü olarak başladı. Daha sonra Atatürk Anıtına çelenk sunumu ve festival meşalesi yakıldı. Ardından saygı duruşu, İstiklal Marşı ile günün anlam ve önemine hitaben protokol konuşmaları yapıldı.

Zonguldak Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Başkanı Osman Bayraklı konuşmasında; “2008 yılında kurmuş olduğumuz birliğimizi başlatarak Zonguldak’ta devam ettirdik ve akabinde ve 2016 yılında Türkiye’de 81 ili kapsayan olarak Ankara’da Türkiye Kanalı Hayvan Eti Üreticiler Birliği Genel Başkan yardımcısı olarak göreve başladık. Bu olay hem Gökçebey olarak hem de Türkiye olarak sevinçli bir olay. Ankara’da hem Tarım Bakanlığında hem de meclislerimizde bundan önceki vekillerimiz olan Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar ile birlikte harıl harıl 2 yıldan bu yana çalışmaktan gurur duydum ve her defasında kapısına gittiğimizde hem Gökçebey hemde Zonguldak için açtılar ve Tarım Bakanımızla artık her gün konuşur olduk. Gökçebey ve Zonguldak’ımıza tarımsal olarak faaliyet yapmak için çalışmalara gayret ettik. Ankara’da olan 3 vekilimizle birlikte gayretler içerisinde çalışıp Gökçebey ve Zonguldak’ı en iyi şekilde temsil edeceğiz.” dedi.

Gökçebey Belediye Başkanı İsmet Karcı ise; “Her yıl yapılan ve bu yılda 6.sı yapılan tavuk Festivalini Zonguldak Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği ile düzenlemiş bulunuyoruz. Burada bir Pazar günü güzel bir akşam yaşatmak amacıyla hem ilçemizin tanıtımı, hem de sizleri eğlendirmek, mutlu etmek, toplanmış bulunuyoruz. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Çaycuma Kaymakamı ve Gökçebey Kaymakam Vekili Serkan Keçeli, de; “İlçelerimizin markalaşması çok önemlidir. Her ilçenin bir değeri var. İlçe gelince akla Çaycuma diyince manda yoğurdu akla geliyorsa, inşallah bu festival devam ettiği müddetçe Gökçebey’de de teneke de tavuk aklımıza gelecek. Tüm Türkiye’deki insanlar Gökçebey’e teneke de tavuk yemek için gelecekler. Ben bu festivalin gelenekleşmesinde ve emeği geçenlere de teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Editör: TE Bilisim