Kdz.Ereğli Belediyesi vatani görevini yapacak 390 asker için uğurlama töreni düzenledi. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Mehmetçik ve aileleriyle yakından ilgilenerek; “Rabbim askerimize güç kuvvet versin. Şimdiden hayırlı teskereler diliyorum” dedi.



Kdz.Ereğli Belediyesi ilçe genelinde ilk kez askere gidecek Mehmetçikler için ‘En büyük asker bizim asker’ sloganıyla uğurlama töreni düzenledi.



Ereğli Belediyesi Kültür İşleri müdürlüğü ile Muhtarlar derneği işbirliğinde Belediye düğün salonunda gerçekleştirilen ‘En Büyük Asker Bizim asker’ sloganı altında 98/1 tertip 390 asker adaylarını birliklerine dualarla uğurlama törenine Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve eşi Sevim Uysal, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutan vekili Deniz Piyade Albay Murat Türker, Askerlik Şube başkanı Jandarma Üst teğmen Bahri Yalçınkaya, Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, yönetimi ve muhtarlar, Ereğli Müftüsü Recai Albayrak, MÜSİAD şube başkanı İbrahim Sezer, bazı belediye meclis üyeleri ve diğer protokol üyeleri ile Ak Parti Gençlik kolları yönetimi, asker adayları, anne-babaları ve yakınları katıldı.



Saygı duruşu ve istiklal marşı okunması ile başlayan ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam eden programda İlçe Müftüsü Recai Albayrak tarafından dua edildi.



98/1 tertip asker adayları adına bir konuşma yapan Belediye Veteriner işleri müdürlüğü çalışanlarından veteriner Özgür Coşkun, “Bugün şahsımın da dahil olduğu Vatani görevini yapmak için can atan kardeşlerimizi uğurlamak için toplanmış olduğumuz bu salonda söylemek isterim ki gerek Afrin’de gerekse de ülke sınırları içerisinde devletimize, milletimize, vatanımıza ve bayrağımıza karşı yapılan tüm hain girişimleri bozmak için gerekirse canımızı ortaya koyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın “dedi.



Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç’da yaptığı konuşmada vatani görevini yapacak olan askerlere şimdiden hayırlı teskereler diledi.



"SEVGİLERİN EN GÜZELİ EN KUTSALI"



Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da konuşmasında dünyanın hiçbir ülkesinde kına yakarak, davul, zurna ve düğünlerle asker gönderilmediğini anlatarak şunları söyledi: "Askerlik, millete, bayrağa ve vatana sevgidir. Sevgilerin aşkların en güzelidir. Vatan, millet, bayrak sevgisi, sevgilerin en güzeli en kutsalıdır. Bugün sizler artık askere gidiyorsunuz. İnşallah askerliğinizi hayırlısı ile bitirip hayırlısı ile teskerenizi alırsınız. Nöbet tutan, hudutlarda sınırlarımızı bekleyen tüm askerlerimize, polislerimize rabbim güç kuvvet versin. Sizler askere gidiyorsunuz ve artık adınız Mehmetçik. Ailelerinizi hiç merak etmeyin artık onlar bizlere emanet. Şimdiden hepinize hayırlı teskereler diliyorum."



Başkan Uysal, etkinliğe katılan asker adayları ve aileleriyle yakından ilgilendi.



"ASKER OCAĞI PEYGAMBER OCAĞIDIR"



Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ise yaptığı konuşmada 1998/1 tertip askere gidecek gençlerin onurlu bir görev üstleneceklerini belirterek, "Hiç şüphe yok ki asker ocağı peygamber ocağıdır. Oraya giden insanlar o kutsal ocakta, asker, mehmetçik olur. Vatanımızın, birlik, beraberliği ve bütünlüğü için her türlü kutsal değerimiz için millet, devlet, bayrağımız için sizler gerekirse çok aziz canınızı, kanınızı verecek ve şehit olacaksınız. Biz sizlerin sağ salim buraya dönmenizi istiyoruz. Düşmana aman vermemenizi bekliyoruz. Sizler bizim gururumuz, onurumuzsunuz. Sizler giderken bize emanet ettiğiniz aileleriniz, yakınlarınız bizlerin emaneti olarak rahat ve huzurlu bir şekilde yaşamalarına devam edeceklerdir" dedi.



Konuşmaların ardından asker türküleri ve mehter marşlarıyla bir süre eğlenen Mehmetçiklerle protokolün toplu hatıra fotoğrafı çekimi yapıldı. Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından hazırlatılan içerisinde çeşitli ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu asker çantaları protokol üyeleri tarafından asker adaylarına verildi. 1998/1 tertip asker adayları düğün salonundan davul ve zurnalar eşliğinde uğurlandı.



 
Editör: TE Bilisim