İşbu bildirimi ÇAKIR İNŞAAT İTH. İHR. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. vekili olarak yaptığımızı belirtmek isteriz. Gazetenizin 30.06.2017 tarihli http://www.tempogazetesi.com/flas-peki-ben-isin-neresindeyim/ linkinde yer alan; “FLAŞ… PEKİ BEN İŞİN NERESİNDEYİM” başlıklı; basın özgürlüğünün kullanımı ile bağdaşmayan, müvekkil şirketin haklarını zedeleyici, istismar edici, gerçekleri yansıtmayan yazının tekzibini talep etme zorunluluğumuz hâsıl olmuştur.

Müvekkil ÇAKIR İNŞAAT İTH. İHR. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. alt yapıdan üst yapıya, endüstri projelerinden konut inşaatlarına ve turizm yapılarına kadar geniş bir alanda fizibilite mühendislik, inşaat taahhüt, mimarlık, güçlendirme, ince yapı uygulamaları gibi inşaatın tüm aşamalarında hizmet vermektedir. Çakır İnşaat; çağdaş çalışma alanları ve her geçen gün büyüyen modern makine parkıyla, başladığı projeleri zamanında ve eksiksiz teslim etme başarısını göstermiş ve ilgili kuruluşların takdirini kazanmıştır.



 



Gazetenizin 30.06.2017 tarihli http://www.tempogazetesi.com/flas-peki-ben-isin-neresindeyim/ linkinde yer alan haberi içeriğinde müvekkil şirketin adının, müvekkil şirketin izni dışında, gerçeği yansıtmayan şekilde kullanılarak habere konu edildiği belirlenmiştir. Müvekkil şirket hakkında yayınlanan haber, Müvekkil Şirketin şahsi ve ekonomik menfaatlerini zedeler niteliktedir. Basın ilkeleri gereği yayımlanan yazı ve haberlerin, gerçekleri yansıtması ve doğru bilgiye dayalı şekilde hazırlanması gerekmektedir.



 



Söz konusu haberde, Elmas TV’nin TOKİ’ye baskın haberi yaptığını, Kaçak su haberinin 7-8 saat sitede kalabildiğini, haber yayındayken tempo gazetesi’nde haberin yayınlandığını, kaçak su tezgahı şeklinde haberler yapıldığını ve bunlar gibi müvekkil şirketin haklarını zedeleyici iddialara yer verilmiştir. Öncelikle belirtmek gerekir ki; iddia olunan hususların tamamı gerçeğe aykırıdır. Tamamen müvekkil şirketin ticari itibarını zedelemek için yapılmış bir haberdir. Dolayısıyla gazetenizde gerçek olmayan bir haber yer almaktadır ve müvekkil şirketin haklarını zedeleyici niteliktedir. Gerçekleri yansıtmayan şekilde yayınlanan bu haber kamuoyunu yanıltmakla birlikte müvekkil şirketin kurumsal kimliğine zarar vermektedir. Bu nedenlerle söz konusu haber içeriğini tekzip etme zorunluluğumuz hasıl olmuştur.
Editör: TE Bilisim