AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ile Kozlu AK Parti Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş’ın dostluğu geçmişe uzanıyor.

Belediye Başkanlığı döneminde Kozlu Belediyesini yıllara sari borçlandırarak Belediyeyi borç batağına sokan Ali Bektaş, AK kavşak, Lebi Derya gibi şaibeli iş ve kararları Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesine taşınmasına rağmen Kozlu’da AK Parti tarafından aday gösterilmesi çelişkileri de beraberinde getirdi.

Şaibeli isim aday, şaibesiz isim şutingen…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ısrarla  “Bana şaibeli isimlerle gelmeyin” sözlerine rağmen Kozlu’da Ali Bektaş’ı aday gösteren AK Parti, Bakacakkadı Beldesinde adı hiçbir şaibeye karışmayan Sezgin Özdemir’i aday göstermedi.

FETÖ’de samimiyetsiz mücadele

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir yandan FETÖ ile mücadele ederken, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ın “FETÖ itirafçısı” Ali Bektaş’ı Kozlu’da Belediye Başkan adayı yapması, AK Parti’nin,  Karaman Beldesinde FETÖ nedeniyle şirketine kayyum atanan Servet Üstün’ün de adaylığını açıklaması FETÖ konusunda yapılan mücadelenin samimiyetinin sorgulanmasına neden oldu.

Tüm çelişki ve eleştirilere rağmen AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ile Ali Bektaş’ın dostluğu 1990 yıllarda çocukları televizyona kilitleyen Susam Sokağındaki “Edi ile Büdü”nün kardeşliği ve dostluğunu akıllara getirdi.

Editör: TE Bilisim