Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, sözleşme makamı Merkezi Finans ve İhale Birimi olan, Yerel Sivil Toplum Kuruluşları Hibe Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan projeler belli oldu. Zonguldak’tan Fiziksel ve Sosyal Hayatı Geliştirme Derneği tarafından hazırlanan ve Kozlu Belediyesinin iştirakçi olarak yer aldığı “Co-Devolopment”  başlıklı proje hibe almaya hak kazandı.

Bugün Ankara’da T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Kampüsü’nde düzenlenen sözleşmelerin imza törenine Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz ile Fiziksel ve Sosyal Hayatı Geliştirme Derneği Başkanı Dr. Hasibe Özgümüş katıldı.

Başkan Yılmaz Ankara’dan yaptığı açıklamada;

‘’Projenin uygulanmasına 02.01.2019 tarihinde başlanacak. Bu projede Avrupa Birliği ile birlikte çeşitli ayni destekler ile eş finansman Kozlu Belediyesi tarafından karşılanacak. Proje kapsamında; Zonguldak’ta faaliyet gösteren derneklerin idari, savunuculuk ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi amacıyla Dernekler Toplantı ve Eğitim Merkezi kurularak gönüllü derneklere çeşitli eğitimlerin verilmesi,  Türkiye’de Savunuculuk ve Lobicilik Örnek Uygulamaları kitabının bastırılması ve gönüllü derneklerin katılabileceği bir "Dernekler Fuarı"nın Güzel İlçemiz Kozlu’da düzenlenmesi planlanmaktadır.’’dedi.

Editör: TE Bilisim