Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu, Beldenin coğrafi, tarım ve hayvancılık konusunda daha da gelişmesi amacıyla İlçe olması gerektiğini söyledi.



Beycuma Belediye Başkanı Kundakcıoğlu, "Hükümetimizin yaptığı büyük şehir bütün şehir çalışması olduğunu açıkçası bizde duyuyoruz. Zonguldak Büyükşehir’de olsa Bütünşehir’de olsa nüfus itibarıyla ikisinin de statüsüne uyduğu için Bütünşehir de olsa Zonguldak, Büyükşehirde olsa, ancak büyükşehir olacak gibi görülüyor



Zonguldak’ta  8 tane ilçe var. Benim şahsi görüşüm Büyükşehir olduğunda ilçe sayımızın az olduğunu düşünüyorum.Ve Bölgesel anlamda hizmet noktasından bakıldığında çok iyi hizmet veribileceğini düşünmüyorum. Çünkü dağınık ve zor bir arazi.



Bizim beldemizde hem merkeze uzaklığı, hem de bölgesel hizmet anlamında Büyükşehir olarak hizmet veremediği nokta da bulunan bir belde. Beycuma 1928’de kurulmuş, 17 köye hizmet yapmış, orta da yani merkezde bir yer. Onun için buranın mutlaka ilçe olması gerektiğini düşündüğüm yerlerden bir tanesi.  İlçe olduğu zaman hem o bölgeye, hem ekonomik anlamda hem de öz güven anlamında güç verilmelidir bana göre.



Sadece ekonomik anlamda belde belediyelerin hükümete büyük bir yük olduğunu düşünmemek lazım. O bölgeye özgüven ve ekonomik anlamda destek verme amaçlı bakılması gerektiğine inananlardan bir tanesiyim. Onun içinde Zonguldak’ta tam sayıyı bilemem ama benim kendi görüşüm de bazı yerlerin ilçe olmasını düşünen bir insanım.



Bunların başında da Beycuma’nın ilçe olmasını gerektiğini düşünüyorum.  Ayvatlar, Kumtarla, bizlere 17 kilometre merkeze daha uzak, oraya hizmet nasıl ulaşır, ama bu bölgede de ilçe oluşursa oda ilçeden faydalanabilir. Yine beldenin olduğu nokta da Devrek’in 4-5 tane köyü de her şeyini bizim Beycuma’dan karşılıyor.  Açıkçası iç içe girmişler, ama bir dere kesiyor sadece, bunun da ortadan kaldırılıp, Ayvatlar’a kadar bir sınırı da Karaman beldesine kadar uzanan bu bölgede mutlaka bir ilçe oluşturulması gerektiğini söylüyoruz. Halkımızın da bu yönde büyük bir talebi var. Bu talebin karşılık bulacağına inanıyorum.



İlçe olma talebimizi Milletvekillerimizle de paylaştık. Milletvekillerimiz, teşkilatımız ve Sayın Valimizin bu konuda bizlere destek vereceğini düşünüyoruz. Çünkü, Beycuma’mız hayvancılık konusunda güçlü bir yapısı var, İlçe olduğumuzda bu yapının daha da güçleneceğini düşünüyorum. İlçe olduğumuzda Tarım Müdürlüğü kurulur, tarım ve hayvancılıkla uğraşan belde halkımız bire bir hizmet alır.
Editör: TE Bilisim