CHP Merkez İlçe Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi CHP Grup Başkanı Fikret Zaman, AK Parti'li bazı İl Genel Meclis Üyelerinin başarızlığı Devlet memurlarına fatura ettiklerini söyledi.

"İl Genel Meclisi’nde sürekli bir gerginlik ve gizli bir kavga olduğuna tanık oluyoruz. Bu kavganın sebebi nedir?" sorusu üzerine Fikret Zaman, "Zonguldak’a gelen para belli, sorunlar belli. Gelen para sorunlara yetmiyor. Sorunlar bitmeyince ne oluyor? Daire Müdürlerine, Genel Sekreter Recep Demirtaş’a faturayı çıkarmaya çalışıyorlar" dedi.

Fikret Zaman, "Asıl Sebebi şu; 15 senelik AKP iktidarı boyunca Özel İdare baktığın vakit sadece köylere hizmet ediyor gibi görülüyor,  aslında değil. Milli Eğitim, İl Sağlık Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü akla gelebilecek Valiliğe bağlı bütün Müdürlükleri bütçeleri biz den geçiyor. İl Genel Meclisi’nden geçiyor. Köylerin yolları, suları, kanalları, durakları, çöpleri, çocuk oyun parkları, camiye yardım, sosyal tesisler bunlar nerden geçiyor, Özel İdare’den geçiyor. Bitti mi sorunlar? Bitmedi.  Bunlar 15 senedir çok şeyi halledemedikleri için sıkıştılar. Asıl kavga kendi içlerinde ki kavgalardan kaynaklanıyor.  Gruplaştılar kendi aralarında. Yani 21 AK Partili Meclis Üyesi kendi aralarında üç grup olmuş.

Geçmişte Meclis Başkanlığı yapmış olan arkadaşlar orada. Şu anda Meclis Başkanı arkadaş var. Uzun senelerden beri Meclis’te olan arkadaşlar var.  Bunlar uzun senelerden beri  söz verdiler, köylü halkına söz verdiler, yolunu, suyunu vs söz verdiler. Bitti mi bitmedi.  Bitmeyince, asıl sıkıntı oradan kaynaklanıyor. Halk nazarında yıprandılar buda Meclise yansıyor. Bunun faturasını da daire müdürlerine çıkarıyorlar. En kolay iştir bu. Çünkü devlet memurudur sesi çıkmaz, siyasi konuşamaz. Sen bu işi yapamadın, sen bu işi beceremedin diye Daire Müdürlerine fatura kesiyorlar.

Bizim bütçemiz 135 Milyon lira. AK Parti hükümeti Zonguldak’a ayırsın 500 Milyon sorunları hemen çözelim.

Zonguldak’a gelen para belli, sorunlar belli. Gelen para sorunlara yetmiyor. Sorunlar bitmeyince ne oluyor? Daire Müdürlerine, Genel Sekreter Recep Demirtaş’a faturayı çıkarmaya çalışıyorlar.

Devlet memuru kanunlara yönetmenliklere, tüzüklere uymak zorunda. Siyasi iktidar, siyasi parti  kim ne derse desin, ne talep ederse etsin. O kanun ve tüzük yönetmenliğinin dışına çıkamaz ve çıkmaması lazım. Recep Demirtaş’da kanun çerçevesi içinde kalmaya çalışıyorlar. 

Recep Demirtaş’ı  istedikleri gibi yönlendiremiyorlar. Sen bizim emirlerimizi yerine getir kavgası yapıyorlar. Oysa o da Devletin memuru, bağlı olduğu bir yer var. Demirtaş’ı atayanda kendileri. Yani CHP olarak biz atamadık, AK Parti atadı. Buna rağmen kendi atadıkları insanlara karşı tavırları var" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim